Șapte horror-uri inspirate de povești reale

Frecventele „bazat pe o poveste adevărată” sau „bazat pe evenimente reale”, alături de „inspirat de evenimente reale” au devenit precizări omniprezente în majoritatea campaniilor de marketing pentru filmele de groază. 

Dar nu este nimic nou. Dacă ne întoarcem la iconicul tagline al fimlului „Masacrul din Texas” din 1974 – „Ce s–a întâmplat este adevărat. Acum iată filmul, care e la fel de adevărat” – se pare că adevărul a fost întotdeauna o tactică importantă în amplificarea factorului teamă în rândul publicului.

Dacă s-ar fi întâmplat cu adevărat, devine filmul mai înspăimântător? Succesul filmelor precum „Trăind printre demoni” (2013), „Cutia blestemată” (2012) şi „Misterele Casei Bântuite (2009) ar spune că da, de vreme ce toate aceste filme au avut „adevărul poveştii” ca punct central al campaniei lor de marketing.
Cum rămâne cu filmele care nu s-au lăudat că au fost bazate sau inspirate de evenimente reale? Iată cinci dintre cele mai memorabile filme de suspans și groază care s-au bazat, cel puțin în parte, pe o poveste adevărată:
1 din 8

Jaws (1975)

Peter Benchley, cel care a scris romanul Jaws din 1974, a ajuns la ideea unei povești despre un rechin ucigaș după ce a ieșit în larg cu un pescar pe nume Frank “Monster Man” Mundus (despre care spune că l-ar fi inspirat în construirea personajului morocănos Captain Quint). Intriga cărții a fost inspirată de evenimentele din vara lui 1916, când un rechin alb solitar,  cunoscut și drept „marele alb”, a apărut în apele din apropierea orașului   New Jersey, Statele Unite ale Americii, omorând cinci înotători.
MAI MULT DESPRE: filme, horror, filem horror
25 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod