Regina nevăzută: Elisabeta a II-a, surprinsă în imagini nedezvăluite până acum

Mai multe secvențe nemaivăzute cu Regina Marii Britanii au fost descoperite într-un film realizat în anii '50. Elisabeta a II-a apare înotând în piscină, alături de un dictator și ținându-l în brațe pe Prințul Andrew, când acesta era bebeluș.
Suverana Marii Britanii apare în mai multe cadre extraordinare, extrase dintr-un vechi film pe care publicul nu le-a mai văzut. Filmul cu tânăra regină și soțul ei a fost realizat în timpul Crăciunului din 1953 de soția guvernatorului de atunci al Noii Zeelande, Sir Willoughby Norrie, care a găzduit la reședința sa cuplul regal aflat într-un turneu de șapte luni în Commonwealth.

Imaginile au fost incluse într-un documentar, "Regina nevăzută", difuzat joi seară de postul de televiziune britanic ITV1, marcând astfel apropierea celei de-a 91-a aniversări a suveranei, scrie Daily Mail.

Scrumiera cu capul reginei


Fiica fostului guvernator din Noua Zeelandă, Sarah Stevenson, a povestit că a fost "teribil de interesant" când cuplul regal a stat în casa lor, alături de familia ei.
Ea își amintește că Moș Crăciun le-a adus Reginei și Prințului consort cadouri pe care aceștia urmau să le ducă în Anglia copiilor lor, Prințul Charles și Prințesa Anne.

Sir Willoughby și soția lui le-au făcut și ei câteva daruri reginei și prințului Philip: Elisabeta a primit o lesă pentru câine, iar Philip - o scrumieră în culorile albastru și alb, ceea ce i-a amuzat mult, fiindcă avea imprimat pe ea chipul reginei.

Prințul Philip a intrat la apă


După ce au luat prânzul, familia a mers la piscină, însoțită de aghiotantul Reginei din acea perioadă, Johnny Spencer, mai târziu Earl Spencer, tatăl Prințesei Diana.

Sarah Stevenson a povestit că Philip a încercat de mai multe ori să urce pe o saltea plutitoare, dar de fiecare dată aluneca în apă, stârnind hohote de râs.

Mereu atentă la imaginea sa publică, Regina nu i s-a alăturat, dar și-a urmărit soțul de pe peluza de la marginea piscinei, filmând cu o cameră video în mână și lăsându-se, la rândul ei, filmată.

Elisabeta a împărțit o portocolă cu Tito


Documentarul difuzat de ITV include mai multe înregistrări rare, oferind o nouă lumină asupra vieții unui dintre cei mai enigmatici monarhi britanici.

Printre aceste înregistrări se numără și imaginile surprinse în timpul vizitei pe care ea a făcut-o în 1972 la Belgrad, la invitația liderului comunist Iosip Tito, la a 80-a lui aniversare.

Imaginile surprinse de cameramanul personal al lui Tito o arată pe Elisabeta a II-a, la prima ei vizită într-o țară comunistă, discutând cu președintele Iugoslaviei. La un moment dat, ei au împărțit o portocală, o secvență incredibilă, pentru că Regina nu acceptă să fie filmată când mănâncă. Vizita a fost considerată un succes important, notează Daily Mail.



Alte imagini o arată pe Elisabeta, în anii '60, ținându-l în brațe pe Prințul Andrew, pe atunci bebeluș, la Palatul Balmoral. Acestea sunt unele dintre primele imagini color în care apare cuplul regal.

Replica neașteptată a Reginei


Documentarul amintește și prietenia de 40 de ani a Reginei cu fermierul neozeelandez Don Ferguson, cu care deținea o cireadă de vaci Jersey, și pe care l-a cunoscut la un târg de agricultură organizat în 1975.

De atunci, acesta o ține pe regină la curent cu situați văcuțelor și o anunță când acestea câștigă un premiu la târgurile de profil. Semn al prieteniei lor speciale, Regina a făcut o abatere de la traseu în timpul unui turneu din 1990 și i-a făcut o vizită la fermă.

Citește și: Reginele Miss. Cum arată acum cele mai frumoase femei din Univers


Văduva lui Ferguson, June, a povestit un episod interesant din timpul vizitei. Când ea s-a scuzat în fața reginei pentru limbajul mai slobod al soțului său, obișnuit să înjure în grajduri, Elisabeta i-a răspuns: "Toți soții înjură, nu-i așa?". June nu se aștepta la această replică și a pufnit-o râsul, în timp ce soțul ei mormăia nemulțumit de această observație.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod