Cât contează un zâmbet: 30 de oameni care arată altfel după ce un dentist le-a reparat gratis dantura

Un dentist călătorește prin lume și le repară gratuit dantura oamenilor nevoiași, ajutându-i să-și recapete încrederea în ei. Este uimitor cât de mult contează să poți zâmbi!
Chiar și cea mai mică contribuție poate ajuta la realizarea unei schimbări și să inspire alți oameni să se implice și să dea o mână de ajutor. Iar faptele bune trebuie împărtășite pentru că, știți cum se spune, veștile proaste nu întârzie niciodată.

Pentru cei mai mulți dintre noi, igiena orală face parte din rutina zilnică și nu ne putem imagina că există oameni care nici măcar nu au o periuță de dinți. În pofida tuturor îmbunătățirilor realizate până acum în domeniul medicinei stomatologice, oamenii săraci din țările dezvoltate și din cele subdezvoltate nu au acces la serviciile de sănătate. Și e bine să ne amintim acest lucru atunci când suntem tentați să sărim peste spalatul pe dinți înainte de culcare sau când amânăm consultația stomatologică.

Un medic faimos


Din fericire, stomatologul estetician Felipe Rossi aduce efectiv zâmbetul pe chipurile oamenilor necăjiți.

Medicul brazilian călătorește în toată lumea pentru a-i ajuta pe cei care nu-și permit să plătească un tratament stomatologic. Felipe Rossi și ONG-ul său, Por1sorriso (Pentru1zâmbet), pe care el l-a fondat în 2016, lucrează de ani buni cu oamenii nevoiași, în special cu cei din Brazilia și din țările africane, care nu-și permit tratamentele stomatologice.



Organizațiile non-guvernamentale precum Por1sorriso întâmpină multe dificultăți în misiunea de a strânge bani din sponsorizări pentru finanțarea proiectelor caritabile. Dar Rossi a reușit să atragă atenția popularizând imagini superbe cu oamenii nevoiași, făcute înainte de a-i ajuta și după aceea. Cu peste 200.000 de admiratori pe contul său de Instagram și cu încă 114.000 pe pagina organizației Por1sorriso, Felipe Rossi este unul dintre cei mai faimoși medici din lume.

Și dacă munca lui este cunoscută și apreciată, vin și banii din donații care îi permit să continue să-i trateze pe oamenii săraci.

Un zâmbet înseamnă o viață schimbată


Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, afecțiunile stomatologice afectează 3,5 miliarde de oameni din întreaga lume. De la cele mai întâlnite probleme, precum cariile și dinții lipsă, se estimează că 2,3 miliarde de oameni au permanent dinți cariați și peste 530 de milioane de copii suferă de carii ale primilor dinți.

Tratamentele stomatologice se numără printre cele mai costisitoare servicii medicale, reprezentând în medie 20% din cheltuielile legate de sănătate în țările dezvoltate.

Există o strânsă legătură între bolile dentare și statutul economic, astfel că persoanele cu venituri reduse sunt cele mai afectate de problemele stomatologice.

Citește și: Eroul de la catedră. Profesorul care merge 8 kilometri în fiecare zi ca să le ducă mâncare unor elevi săraci


În plus, aceste probleme și afecțiuni au un impact major asupra calității vieții, întrucât oamenii nu pot mânca normal și se confruntă cu dureri și complicații - știm cu toții cât de chinuitoare poate fi o durere de măsea!

Dinții lipsă sau cariați provoacă probleme și disconfort, iar de multe ori duc și la pierderea altor dinți. Iar cum zâmbetul este de multe ori ceea ce remarcăm imediat la o persoană, problemele de dantură pot provoca pierderea încrederii în sine, scrie Bored Panda.

Tocmai de aceea eforturile lui Felipe Rossi merită aplaudate.

Acest medic devotat nu doar că le-a schimbat aspectul unor oameni nevoiași, ci le-a schimbat chiar viața. Aceste imagini demonstrează cât de mult contează un zâmbet.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod