Depeche Mode

Depeche Mode revine în România: Concert pe Cluj Arena

Depeche Mode
Depeche Mode va cânta pentru a treia oară în România


"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990, apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1.


După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It's No Good", material urmat, în 2001, de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe".
În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Cel de-al 13-lea album al trupei este "Delta Machne" (2013), iar "Spirit" (care va fi lansat în primavara anului 2017) va fi al 14-lea.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Octombrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod