coadă

Cum să alegi cea mai rapidă coadă la supermarket: 5 trucuri bune!

Câteva trucuri te pot ajuta să alegi cea mai rapidă coadă când faci cumpărături într-un supermaket.

Aproape întotdeauna coada la care te aşezi se mişcă mai încet decât celelalte, nu-i aşa? Poate fi doar o impresie, generată în general atunci când te grăbeşti, dar de multe ori chiar aşa se întâmplă - ai de luat o opţiune şi faci asta fie fără să stai prea mult pe gânduri, fie studiezi detaliat situaţia însă alegi greşit.

În medie, oamenii petrec o jumătate de oră pe zi stând la coadă. În Statele Unite, timpul consumat de oamenii care stau la coadă ajunge la o valoare de 37 de miliarde de ore pe an, notează Bright Side.

Site-ul citat prezintă câteva trucuri depistate de cercetători pentru a alege cea mai rapidă coadă la supermarket.

1. Stai în spatele unui client care are coşul plin


Deşi pare un sfat fără sens, cercetătorii demonstrează că e mai bine să faci asta. "Fiecare client care ajunge la casă salută, pune produsele de pe bandă în coş, plăteşte, spune la revedere şi părăseşte coada. Asta înseamnă, în medie, 41 de secunde de persoană, plus câte trei secunde pentru fiecare produs luat de pe bandă şi pus în coş", explică Dan Meyer, Chief Academic Officer la site-ul de analiză matematică Desmos.

După calculele lui Meyer, dacă te aşezi în spatele unei persoane care 100 de articole în cărucior, vei economisi 6 minute la coadă.

Dacă te aşezi la o coadă de patru persoane, fiecare având 20 de articole de plătit, îţi va lua aproape 7 minute. Asta înseamnă că o coadă cu mai puţine persoane care au coşurile pline se va mişca mai repede decât una cu mai multe persoane care cumpără mai puţine produse, scrie Bright Side.

2. Cozile de pe partea stângă se mişcă mai repede


Cei mai mulţi oameni sunt dreptaci, prin urmare prima lor alegere va fi să se aşeze la coada din dreapta. Într-o zi cu trafic normal, fără aglomeraţie, poţi observa că rândul din stânga atrage mai puţini clienţi.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gimi pe 23 Sep 2016, 14:07
    ?

    problema e cand se plateste cu cardul

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod