Ce se întâmplă dacă faci economie şi nu-ţi iei un fotograf de nuntă

Indiferent de bugetul stabilit, fotograful este vital pentru o nuntă perfectă. Iată dovada!
Mai bine tai din alte cheltuieli decât să te zgârceşti şi să-ţi pui un prieten să facă el pozele în cea mai frumoasă zi din viaţa ta. Chiar dacă un fotograf profesionist, cu un portofoliu solid, costă mult, amintirile preţioase pe care le vei păstra merită preţul.

Cea mai clară dovadă care arată ce se poate întâmpla dacă renunţi la fotograful de nuntă este cazul lui Eirik Halvorsen. El însuşi profesionist în acest domeniui, acesta explică de ce este nevoie de serviciile lui la orice ceremonie: "Am dat recent peste un topic într-un grup de nunţi de pe Facebook, unde o tânără care urma să se mărite scria că vrea să economisească bani şi să-i lase pe invitaţi să facă poze", a povestit Eirik pe PetaPixel.
"Adică, ei oricum fac poze toţi, nu? De ce să mai dai banii pe treaba asta când e de ajuns să le ceri să ţi le trimită după şi poţi să-ţi faci singură albumul - cam aşa credea ea", a adăugat fotograful.

Ei bine, ar fi prea uşor. Eirik explică de ce: el s-a căsătorit acum doi ani şi a angajat un fotograf profesionist ca să-i surprindă cele mai frumoase momente. Acum a luat fotografiile pe care le-a plătit şi le-a comparat cu cele făcute de invitaţi. Rezultatul: Acelaşi eveniment, secvenţe incomparabile - compoziţia, lumina, calitatea imaginii şi alţi parametri diferă enorm.
Primele fotografii, cele făcute de un profesionist, sunt impecabile. În schimb, pozele făcute de invitaţi sunt neclare, în special cele care aveau nevoie de bliţ, pline de "zgomot" şi trădează amatorismul.

"Tot ce ştiu despre experienţa unei nunţi este că tot ceea ce îţi rămâne pentru acum sunt fotografiile"
, a conchis Eirik.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Noiembrie 2017
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Ady pe 9 Iun 2017, 17:27
  Da, pe bune!

  Andrei, probabil si acei 3 forografi erau alesi dupa pret. Le-ai cerut vreun portofoliu? Ai luat mireasa sa faceti impreuna o scurta sedinta foto cu ceva timp inainte de nunta? Se fac din astea pentru a testa pe viu profesionalismul fotografului. Daca intr-adevar iei 3 fotografi profesionisti, sa stii ca 100% ca vei avea fotografii excelente. Dar sa fie profesionisti!

  0
  0

 • scorpion112 pe 8 Iun 2017, 22:43
  Curaj sau nebunie??

  Pe bune?? Ai avut curaj sa te insori de 3 ori?? Esti masochist?

  0
  0

 • max pe 8 Iun 2017, 20:11
  Are dreptate Erik

  Daca lasi invitatii sa iti faca pozele vei regreta amarnic. probabil asta s-a intimplat vreo nunta de chitrosi. Am vazut si eu fotografii facute de nuntasi si fotografii facute de profesionisti nici nu se compara. Sa nu mai discutam despre filmare. oricum rominul este obisnuit sa arunce cu bani la lautari de unde nu ramii cu nimic dupa nunta, dar se zgircesc la ceea ce este mai important fotografiile si filmarea.

  1
  0

 • Andrei pe 8 Iun 2017, 15:59
  :) pe bune?

  Normal, nenea asta ce sa zica, doar e painea lui. Parerea mea e ca in zilele noastre cand toata lumea are acces la aparat foto/video detul de performant nu se mai justifica cheltuiala asta. In plus majoritatea fotografilor de nunti 99% sunt semi amatori, dar nu tin cont de asta cand fac preturile. Pt foto + video cer in jur de 1000 de Euro. Bun, ii dai si abia dupa realizezi ca nu faceau nici 100 de euro. Unul sau chiar 2 fotografi nu pot fi peste tot sa imortalizele nunta, invitatii ies strambi si pozele distorsionate. Le mai aranjeaza in photoshop dar se vad ca sunt modificate artificial si isi pierd din efect. Spun asta din experienta a 3 nunti in care am avut calitatea de mire si unde desi am avut 3 fotografi "profesionisti" diferiti, pozele toate arata jalnic. Cele pe care le-am facut cu telefonul personal au iesit mai frumoase.

  0
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod