Cum ne influențează părinții în alegerea partenerilor

David Ian Perrett, un profesor de psihologie de la o universitate scoțiană, a dezvoltat un studiu care demonstrează că aspectul părinților ne influențează fără să vrem modul în care ne

evaDavid Ian Perrett, un profesor de psihologie de la o universitate scoțiană, a dezvoltat un studiu care demonstrează că aspectul părinților ne influențează fără să vrem modul în care ne alegem partenerii pe termen lung. Studiul lui Perrett, despre care scrie Time, a fost publicat într-o carte - In your face - care deja este un succes în lume - pentru cine vrea să aprofundeze ea se găsește pe Amazon la numai 28 de dolari.

Concret, studiul spune că femeile sunt înclinate să se îndrăgostească de bărbați care seamănă cu tații lor (lucru oarecum cunoscut deja) dar numai în măsura în care acestea au avut o relație bună cu tatăl lor.

Ceea ce avansează Perrett este, însă, și faptul că atracția față de viitorul partener este dictată chiar de culoarea ochilor, care trebuie să fie aceeași și la tată și la soț. De exemplu, dacă tatăl tău are ochi căprui, iar mama albaștri, tu vei fi mai înclinată să-ți alegi un partener cu ochi cărpui

Același lucru e valabil și pentru băieți, influențați de culoarea ochilor mamei. Dacă mama are ochi albaștri, iar tatăl cărpui, fiul lor va alerga toată viața după femeile cu ochi albaștri, spune studiul lui Perrett.

Și culoarea părului părinților se reflectă în podoaba capilară a viitorilor parteneri ai odraslelor.

La fel, părul mamei va influența alegerea consoartelor fiilor, iar părul tatălui va fi la fel cu părul viitorilor soți ai fiicelor. Nu ni se spune dacă și cheliile intră la categoria asta ;)

Forma feței tatălui și forma feței mamei, va fi de asemenea urmărită de copii în alegerea viitorilor parteneri. Și aici regula se aplică cu condiția ca relația dintre tată și fiica lui să fi fost foarte bună în copilărie. Contează, spune studiul, calitatea relației și nu cantitatea, chiar dacă tatăl a fost plecat de lângă fiică, vor prima sentimentele reciproce și investiția emoțională în relația celor doi, astfel încât la maturitatea fiica atât de atașată de tatăl ei va căuta în viitorii parteneri aceeași formă geometrică a feței tatălui, părul și ochii lui.

O vorbă populară de la noi spune că dacă vrei să vezi cum va arăta partenerul/partenera ta la bătrânețe trebuie să te uiți la părinții lui/ei.

Bărbații vor îmbătrâni la fel ca tații lor, iar femeile vor fi la fel ca mamele lor. Dacă nu-ți place soacra va trebui să îți alegi, probabil, și altă nevastă, pentru că sigur ea va ajunge ca maică-sa la un moment dat.

Cu studiul ăsta al lui Perret va trebui să urmărim așadar și alt aspect. Uitați-vă bine la partenerii voștri și vedeți, dacă nu seamănă cu tații voștri poate că ăsta e un semn că nu sunt ei aleșii. După cum, dacă nu semănați la ochi, păr și forma feței cu soacrele voastre e posibil ca voi să nu fiți alesele pentru soții voștri ;)

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod