Ziua Europei, cu filme și bijuterii

Week-end-ul ăsta sărbătorim Europa. Și cum îi șade bine unei „doamne”, dacă nu cu niște filme bune și niscai bijuterii? :) Totul în ritmuri de fanfară. Dacă sunteți din București,

Week-end-ul ăsta sărbătorim Europa. Și cum îi șade bine unei „doamne”, dacă nu cu niște filme bune și niscai bijuterii? :) Totul în ritmuri de fanfară.

Dacă sunteți din București, Craiova, Târgu Mureș, Iași, Hunedoara, nu ratați proiecțiile din Festivalul filmului european, care începe pe 7 mai, dar ține până la finele lunii și pune pe ecrane unele dintre cele mai bune filme făcute în ultima vreme în Europa.

Festivalul se află la a 19-a ediție și ca în fiecare an are un focus pe un autor. Tudor Giurgiu este  cel de anul ăsta.

julie

 

Printre titlurile pe care le puteți savura se numără și succese mai vechi ale cinematografiei europene, dacă nu ați avut ocazia să le vedeți la timpul lor: Locke (Marea Britanie), Legături bolnăvicioase (România), Despre oameni și melci (România), dar și De ce eu? (România), Aferim (România), Ida (Polonia), Leviatan (Rusia).

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalului.

În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Cinema Pro. Festivalul include și o serie de evenimente conexe: concerte, dezbateri, expoziţii, workshopuri.

Târg de bijuterie contemporană

 

autorLa Sala Dalles, tot în weekend-ul 9 - 10 mai, se întâmplă cea de-a 13-a ediție a Târgului internațional de bijuterie contemporană AUTOR, cel mai important eveniment de acest gen din sud-estul Europei.

În cei 7 ani de când există, AUTOR a devenit o platformă deschisă şi activă, un spațiu real și virtual unde creaţia de bijuterie contemporană nu e limitată nici de geografie, nici de idei preconcepute. Şi pentru că dragostea nu cunoaşte limite, la târgul internaţional de bijuterie contemporană AUTOR puteți găsi designeri de pe cinci continente, din Israel, Italia, Rusia, Austria, Bulgaria, Hong Kong, Elveţia, Grecia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Franţa, Germania, Honduras, Canada și bineînţeles România.

Programul târgului: sâmbătă 9 mai: 11.00 – 20.00; duminică 10 mai: 11.00 – 20.00. Bilet de intrare: 10 lei.

Detalii aici.

 

Plimbări cu metroul prin Europa

 

Sărbătorită în fiecare an pe 9 mai, Ziua Europei este ocazia perfectă pentru a celebra și a le reaminti cetățenilor europeni cele trei principii ce stau la baza Uniunii Europene: unitate, respect și toleranță.

La București, mai multe stații de metrou vor găzdui petrecerile organizate de ambasadele a 16 state UE, așa că e posibil să faceți un tur al Europei doar cu 2.50 lei cât costă o călătorie cu metroul. Evenimentele vor avea loc in următoarele stații de metrou: Eroilor, Izvor, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Piața Romană, Piața Victoriei 1 și 2, Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera.

Tot la București, între orele 13:30-18:00, cinci fanfare europene vor susține recitaluri inedite în puncte cheie ale orașului, precum: Parcul Unirii, Parcul Cișmigiu (zona foișor), Parcul Herăstrău (zona foișor) și Piața Universității (esplanada cu statui). Vor sufla în alămuri: Fanfara Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” (România), The Hussards (Ungaria), The Pipe and Drums (Scoția), The Napoleonic Historical Band (Franța), Bersaglieri Military Band (Italia).

Accesul la evenimentele din cadrul 9 Mai – Ziua Europei este gratuit.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod