Ce coincidenţe! 23 de imagini făcute la fix

Aceste secvenţe magice şi efemere surprinse întâmplător sau „la pândă“, în acea fracţiune de secundă care le face perfecte, compun o scrisoare de dragoste specială.
Jonathan Higbee, un american născut în 1981, în Kansas City, Missouri, a trăit în Detroit, Chicago, Seattle, dar cel mai mult s-a ataşat de Los Angeles, unde şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie. Când s-a mutat în New York şi-a zis că cea mai bună cale pentru a cunoaşte oraşul ar fi să-l fotografieze aşa cum este, cu oamenii lui, cu străzile lui, cu momentele lui. Aici a devenit pasionat de fotografia de stradă şi de îmbinarea acesteia cu arta şi creativitatea.

Pentru cei care n-au mai fost vreodată în New York, Jonathan are două cuvinte ce descriu perfect Marele Oraş: haos şi energie.
Poate fi copleşitor când îl vizitezi prima oară şi mai ales când faci primul pas în Manhattan. Pentru el aşa a fost, cu panourile publicitare imense, cu arta stradală şi graffiti peste tot unde priveşti, un amestec de sunete şi mirosuri şi desigur, cu mulţi oameni, foarte mulţi - un fluviu imens care "curge" pe arterele metropolei 24 de ore, 7 zile din 7. O experienţă ameţitoare pentru cine ajunge în New York pentru prima oară. "Am iubit fiecare secundă", povesteşte el despre expediţiile lui fotografice pe străzile New York-ului.


Higbee şi-a dorit să surprindă esenţa suprarealistă a oraşului într-un proiect fotografic reprezentativ pentru specificul acestui oraş şi a început să lucreze la "Coincidenţe". Chiar şi acum, după mai mulţi ani, când s-a aclimatizat în New York, continuă să facă poze pentru acest proiect. "Am realizat că fotografiile din această serie îmi dau o altă apreciere pentru viaţă. Felul în care elementele disparate şi fără legătură din fotografii se unesc pentru scurt timp, acel moment care creează ceva e atât de frumos!", a explicat el pentru Bored Panda.

O succesiune superbă de momente magice, efemere şi interesante, "Coincidenţe" este scrisoarea de dragoste pe care Jonathan Higbee o oferă New York-ului şi pe care ne invită să o parcurgem pentru a înţelege de ce este unic acest oraş.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod