Idee de vacanţă: Insula Aegina, frumusețea pură a Greciei

Sorin Andreiana ne-a dezvăluit tot ce are mai frumos Aegina


Singura cameră obscură din lume cu panormă de 360 de grade

“Dacă veți ajunge în Aegina, nu ratați singura cameră obscură din lume cu panoramă de 360 grade asupra peninsulei Perdika. Aceasta se află într-o zonă în care sunt și azi cazematele construite de naziști. Din Perdika – un sat pescăresc tradițional – se fac traversări spre Insula Moni, pe care se află o rezervație naturală. Păunii care cresc pe insulă se plimbă printre șezlonguri, iar căprioarele sunt atât de obișnuite cu prezența oamenilor încât stau să fie mângâiate de copii.

Aici puteți să stați la soare pe o plajă amenajată sau să mâncați la tavernă”, ne îmbie la plimbare Sorin Andreiana.

Festivalul fisticului

Insolitul acestei insule constă în însăși diversitatea ei: aici se află cea mai veche plantație de măslini din Europa, cu copaci vechi de 2.500 de ani, și tot în Aegina se cultivă cel mai gustos fistic din Grecia – datorită climei și particularităților solului. De altfel, în fiecare an, la jumătatea lunii septembrie, locuitorii insulei celebrează această plantă printr-un Festival al Fisticului.
O vacanță în Aegina este urmată de alta, pentru că aidoma sirenelor care i-a ademenit pe marinarii lui Ulysse, insula te cheamă din nou, anul următor!

Gustul Greciei a la francais

Taverna este loc de relaxare și de desfătare a gustului pentru greci. Salata grecească cu brânză de capră, peștele proaspăt, dintre care se remarcă o specialitate a locului – “gavros marinat” – fructele de mare precum și bătura tradițională, uzo, sunt pretexte de stat la vorbă, pe îndelete, în compania prietenilor.


Foarte aproape de Sissy Hotel se află “Taverna lui Christian”, ce aparține unui francez care și-a părăsit țara natală, fermecat de frumusețea Greciei. El și soția sa pregătesc, pe lângă meniul standard, patru sau cinci feluri de mâncare, în fiecare zi altele, din care nu lipsesc mielul la proțap, ardeii umpluți, peștele proaspăt la grătar și fructele de mare. Christian este vestit pentru cea mai bună caracatiță marinată, ne-a dat un „pont” interlocutorul nostru.

17 Aprilie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod