Cum sa descarci gratuit o harta pe mobil in vacanta

Cum poți descărca gratuit orice hartă, pe mobil, în vacanță

M-am gândit să va învăţ, pe cei care nu ştiţi încă, modul în care se poate descărca o hartă, care să poată fi folosită offline (fără internet), în vacanţă.
Aşadar, iei cu încredere telefonul de lângă tine, intri în aplicaţia Google Maps şi alegi oraşul sau zona în care urmează să călătoreşti. Am ales Barcelona, spre exemplificare. Şi am ajuns în prima captură din seria de mai jos. Click din nou pe numele oraşului (sub hartă) şi îmi apar 3 opţiuni: salvaţi, arătaţi şi descărcaţi. 

Mă interesează butonul “descărcaţi”. Click pe el şi îmi apare un pătrat de selecţie, suprapus peste hartă. Aici pot mări, sau micşora, bucata care mă interesează.
Şi dau save. 

Toată operaţiunea ar trebui făcută atunci când eşti pe Wi-Fi, pentru că o hartă are undeva la 150-250 de MB, deci îţi distrugi tot planul de date. Hărţile astfel salvate pot fi folosite ulterior, în vacanţă, chiar şi fără internet. Smart, nu? 

Harta Barcelona

Dacă vrei să salvezi o zonă de munte, sau o altă regiune unde nu sunt oraşele (deşi e greu de crezut), selectezi un punct de interes din apropiere şi tragi stânga-dreapta de hartă, până aduci în careul de selecţie zona dorită.
Spor!
 
Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook 
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod