Bagaj aeroport

Cum să nu plăteşti în aeroport pentru kilogramele în plus la bagaj

Plăcerea nebună a unor companii aeriene e de a-ţi lua câteva zeci de euro bune, în aeroport, pentru că bagajul tău, de mână sau de cală, nu respectă dimensiunile impuse.
Am văzut nenumărate cazuri în care turiştii s-au prezentat cu o valijoară la îmbarcare, iar când au fost puşi să o introducă în grilajul acela metalic de măsurare a dimensiunilor, să nu încapă, din cauza unei roţi sau a unui mâner. Şi trebuie să plăteşti pentru acel bagaj. Şi te şi enervezi la culme. Că în aeroport vei da de 2-3 ori mai mult decât ai fi plătit dacă îl rezervai online, în momentul cumpărării biletului.

Bagajul de cală


Înainte de a pleca spre aeroport, cântăresc bagajul de cală, în cazul în care am impresia că mă aflu la limita celor 23 de kilograme admise de obicei. Nu mai bine să ştiu că am deja un bagaj de 24 kg şi să nu fiu pus la check-in să cotrobăi prin valiză ca să mai scot ceva de acolo?

Cântăresc lucrurile care nu vor mai fi în bagaj la întoarcere.
Poate un cadou pentru cineva, o sticlă de vin, ceva de mâncare. Lucruri care ştiu sigur că nu se vor mai află în valiză la retur. Aşa ştiu că la retur voi avea, să zicem, doar 19 kilograme, şi mai pot pune încă 3-4 fără probleme.

Dacă sunt sigur că nu sar de limita de 23 de kilograme, cântăresc bagajul direct la aeroport, la ghişeul de “drop off” şi păstrez eticheta aia mică, pe care scrie greutatea valizei. Că sunt bătrân şi uit până la retur.

Ca să termin cu valiza de cală.
La retur, dacă nu găsesc vreun cântar în hotelul unde am fost cazat, estimez “ochiometric” greutatea lucrurilor care s-au adăugat. Dar mare atenţie! Nu calcula o sticlă de vin după greutatea trecută pe etichetă. Că sunt 750 ml, deci, grosso modo, 750 de grame. Că şi sticla mai cântărește ceva. Cu totul, are cel puţin 1250 de grame, dar, în funcţie de grosimea sticlei, poate ajunge şi la 2 kilograme. La fel şampania, a cărei sticlă este destul de grea.

Dacă vrei să nu ai bătăi de cap, poţi lua un cântar mic, de mână, şi ai rezolvat problema.
Şi nici nu cântărește mult.

Bagajul de mână


Nu lua în derâdere limitele maxime admise. Pe principiul “lasă bă, că nu mă întreabă nimeni de sănătate”, că s-ar putea să “dai cu cardul” în aeroport. Dacă ţi se spune clar că poţi avea bagaj de mână de 55x40x20 cm, tu de ce vii cu unul mai mare chiar şi cu 3 centimetri? De ce nu vii cu unul mai mic cu 10 centimetri ca să fii sigur că nu ai nicio problemă.

Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook.


18 Iunie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VASILE pe 18 Iun 2016, 15:25
    protest

    istetzilor,nu va ganditzi ca ar trebui sa fie luat in calcul si greutatea pasagerului? un om care cantareste 50 de kg urca in acelasi avion cu cel care cantareste 150,si are acelasi drept la bagaj,dar diferentza-i din start de 100 de kg

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod