Plaja Spania

Unde mai plecăm la vară? Câteva ponturi pentru o vacanță mai ieftină

Am spus-o și o s-o mai spun. Vara nu aș pleca nici în ruptul capului din Europa. Avem șansa să locuim pe un continent perfect din punct de vedere climatic
Nu ştiu, mi se pare mie, dar ca în acest an, parcă n-am văzut niciodată mai mulţi amici fără planuri pentru vacanţa de vară. Pesemne că s-a muncit mult, iar vacanţa a căzut oarecum pe planul doi. Parcă am merge într-un loc nou, dar să nu fie scump, cu mare, cu soare, dar şi cu ceva de vizitat. 

Am spus-o şi o să o mai spun. Vara, nu aş pleca nici în ruptul capului din Europa. Ne-a dat Dumnezeu şansa să locuim pe un continent perfect din punct de vedere climatic. La cel mult 2-3 ore de zbor de Bucureşti poţi ajunge în orice fel de climă doreşti.
Până la Oslo, spre exemplu, avionul face mai puţin de 3 ore. Până la Atena, o oră. 

Nu mai vorbim aici de preţul biletelor de avion, care, oricum ai da-o, sunt mai mici pentru un zbor în Europa, comparativ cu zbor intercontinental. Vara, dacă chiar vrei să pleci din Europa, mergi înspre SUA (sunt zone unde e frig în restul anului), înspre Japonia, China, etc. În exotice, la iarnă, când o fi frig la noi. 

Hotărăşte-te cu ce călătoreşti – maşină sau avion. Avantajele şi dezavantajele în ambele cazuri, le cunoşti prea bine.
Pentru o vacanţă de până într-o săptămână, nici nu mă gândesc să merg cu maşina. Poate doar dacă mă învârt prin România, Serbia sau Bulgaria. 

Dar mai gândeşte-te la o variantă. Poţi face un mix de maşină plus avion, dacă ai mai mult timp la dispoziţie. Şi îţi dau un exemplu. Ai 2 săptămâni de concediu, plus weekend-ul de dinaintea concediului. Deci un total de vreo 16 zile. Poţi să pleci cu maşina în Muntenegru/Croaţia la plajă, apoi, la revenire, opreşti în Belgrad, vezi şi capitala vecinilor, şi zbori de acolo 4-5 zile în Suedia.
S-ar putea să găseşti bilete mai ieftine decât din România. La retur îţi iei maşina şi revii acasă. Dacă ai sparge această vacanţă în două bucăţi, o săptămână la mare şi una în Suedia (plecare cu avionul din Bucureşti), îţi garantez că ai fi mult mai obosit. E doar o idee.
 
Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod