Cele mai sigure locuri în mijloacele de transport: Unde e bine să stai când călătoreşti

Modul de concepţie, rezistenţa materialelor utilizate, respectarea normelor de siguranţă şi testele efectuate de specialişti sunt determinante pentru gradul de securitate pe care îl prezintă un vehicul de transport călători. Fie că vorbim de automobile sau de mijloace de transport în comun, orice detaliu poate salva vieţi în caz de accident. De aceea, când călătorim este bine să cunoştem câteva aspecte generale despre siguranţă care ne pot fi de mare folos în caz de pericol.

Iată care sunt cele mai sigure locuri din 7 mijloace de transport, prezentate de Bright Side pe baza mai multor studii de specialitate şi date statistice.
1 din 8

Maşină

Locurile sigure: Cel din spatele şoferului şi cel din mijloc, pentru că această parte a maşinii se deformează cel mai puţin în cazul unei coliziuni frontale.

Locurile periculoase: Cel din dreapta şoferului, fiindcă într-un accident şoferul va încerca instinctiv să se ferească din calea obstacolului şi va trage de volan, astfel că pasagerul de lângă el va fi pus într-un pericol mai mare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod