Atlasul frumuseții: O româncă a pozat chipurile unor femei din 37 de țări


Cotidianul The Independent notează că fotografa care călătoreşte de-a lungul lumii "pentru a surprinde diversitatea culturală prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei". "Am văzut mulţi tineri încercând să imite alte persoane, să copieze trenduri internaţionale (...) Am realizat că frumuseţea înseamnă să fii diferit, să fii tu însuţi şi să îţi păstrezi moştenirea culturală", spune Mihaela Noroc, citată de ziarul britanic.

Ea mai spune că femeile pe care le prezintă în "Atlasul Frumuseţii" au reacţionat diferit atunci când le-a propus să facă parte din acest proiect.

Unele au fost fericite, în timp ce altele au fost greu de convins să se lase fotografiate: "Faptul că sunt şi eu femeie a ajutat foarte mult. Însă, la început, am fost foarte agitată şi am luat foarte personal toate refuzurile primite."

Şi Daily Mail prezintă proiectul fotografei care a plecat din România şi a călătorit prin ţări precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia şi Indonezia, surprinzând prin obiectivul său sute de femei.

"Sunt o femeie de 29 de ani din România, care şi-a părăsit locul de muncă plictisitor şi a început o nouă viaţă.
În urmă cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto şi am început să călătoresc în jurul globului, folosind economiile pe care le-am făcut în ani de muncă"
, povestește Mihaela Noroc pentru tabloidul britanic.

Proiectul "Atlasul Frumuseţii" este prezentat şi de publicaţia franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar şi de site-ul de divertisment boredpanda.com, notează agenția Mediafax.

Pe pagina sa de Facebook, tânăra a anunțat că doreşte să continue proiectul "Atlasul Frumuseţii" şi să realizeze o premieră mondială: să adauge în acest atlas cel puţin un portret de femeie din fiecare ţară a lumii.
De asemenea, vrea să lanseze un album şi să organizeze o expoziţie la Bucureşti cu imagini din "Atlasul Frumuseţii". Pentru acest obiectiv, ea dorește să lanseze o campanie de strângere de fonduri.


Foto: Mihaela Noroc

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 24 Feb 2015, 07:12
    bravo!

    Sigur ca e o idee f buna pt a te face cunoscut si a te plimba in lume pe banii altora. Decat o slujba plictisitoare,ca toate slujbele (macar la un moment dat) cu program,cu sefi si colegi...cu asteptarea salariului... Ideea nu-i apartine,dar nu conteaza,si e provocator sa faci poze,nu ?!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod