stres slabit

Stresul te ajută să slăbeşti. „Grăsimea brună“ este bună!

Considerat flagelul lumii moderne, stresul poate crește proporția „grăsimii brune“ care arde țesutul adipos alb, asociat excesului de greutate.

Stresul ar putea crește proporția așa-numitei "grăsimi brune", capabilă să ardă țesutul adipos alb asociat excesului de greutate, la persoanele cu obezitate și la cele cu un stil de viață sedentar, conform unui studiu britanic publicat în revista Experimental Physiology, citat de site-ul ladepeche.fr.

În 2009, cinci studii științifice au demonstrat că adulții nu posedă numai țesut adipos alb care stochează lipidele, ci și țesut adipos brun, care "arde" lipidele.

Ţesutul adipos brun sau grăsimea brună - BAT (brown adipose tissue) - este un tip special de ţesut, prezent la majoritatea mamiferelor mici şi la puii nou-născuţi ai mamiferelor mari, inclusiv la om. Bebeluşii au o proporţie semnificativă de grăsime brună, cam 5% din greutatea corpului, în jurul gâtului, între umeri, în jurul organelor interne şi al vaselor sanguine. Rolul acestei grăsimi brune este esenţial: ea este termogenă, adică devine activă la temperaturi scăzute şi generează căldură.


Potrivit cercetătorilor, toţi adulţii au grăsime brună, în proporţii diferite. La oamenii maturi, grăsimea brună este prezentă îndeosebi în jurul gâtului şi deasupra claviculelor, păstrându-şi funcţia termogenă şi devenind activă la temperaturi scăzute, când produce căldură.

Fenomenul de ardere este observat la multe mamifere care hibernează. La sfârșitul iernii, acestea încep să ardă acizii grași, din care o parte provin din țesutul adipos alb. De asemenea, găsim această grăsime brună și la pui, pentru a-i proteja de hipotermie.

Cercetătorii britanici au descoperit că stresul generează o activare a grăsimii noastre brune, inclusiv prin creșterea cortizolului, hormonul stresului, relatează site-ul citat de Agerpres.

Profesorul Michael E Symonds de la Universitatea din Nottingham și echipa sa au supus unor teste un grup de cinci femei tinere, sănătoase, foarte slabe.

În primul rând, ele au fost puse să rezolve exerciții de matematică, în scopul de a le genera o stare de stres. Apoi au fost puse să privească filme video de relaxare.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yunjh pe 15 Mai 2016, 20:20
    corect !

    corect ! daca o tii sa faca exercitii ( = cu dintii la gard) , normal ca NU are timp sa bage in gura ! totdeauna se aplica bilantul : ce bagi = ce se depune + ce evacuezi !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod