Barbat sexy cu barba si ochelari

De ce bărbaţii cu barbă sunt mai atrăgători pentru femei?

Aspectul uşor neîngrijit şi virilitatea pe care o emană, transformă bărbaţii cu barbă într-un magnet pentru femei. Şi studiile spun că aceştia sunt mai atrăgători, dar în anumite condiţii!
Bărbaţii cu barbă sunt mai sexy şi mai atrăgători în ochii femeilor, dar numai atunci atunci când aceştia sunt o raritate, nu o modă, arată un studiu apărut în Biology Letters şi citat de publicaţia DailyMail.

Astfel că cercetătorii au dat un exemplu foarte concludent: dacă mergi într-un bar unde toţi bărbaţii sunt perfect raşi, singurul bărbat cu barbă va fi considerat mai interesant şi mai plăcut. La fel se va întâmpla şi dacă situaţia stă invers, adică dacă mergi într-un local plin cu bărboşi, femeile vor fi mai atrase de un bărbat ras dacă acesta este o raritate în acel loc.
Prin urmare, da, bărbaţii cu barbă sunt mai atrăgători, însă nu atunci când îi vezi peste tot şi când vorbim despre un nou trend care apare, cum ar fi cel al hipsterilor sau al lumbersexualilor.


Barbă scurtă sau barbă lungă?


Nici lungimea bărbii nu este un aspect de ignorat, după cum reiese din studiul citat. Se pare că atracţia pentru bărbile scurte şi îngrijite este una mult mai mare.

Nu orice lungime de barbă poate să fie un atuu pentru un bărbat atunci când vrea să cucerească o femeie care preferă acest gen. Barba neîngrijită şi foarte lungă nu este pe placul tuturor femeilor, iar cele mai multe dintre ele nu vor considera atractiv un bărbat cu o barbă stufoasă, lungă şi neîngrijită.

Ca să întruneşti toate cerinţele trebuie să îţi laşi barbă când aceasta nu este la modă şi să nu o laşi să crească mai mult de 10 zile. ”O barbă lăsată să crească 10 zile îi face pe bărbați mai atrăgători în ochii femeilor.

Bărbații bărbieriți au mai puține atribute ale masculinității și par mai docili”, susțin cercetătorii britanici Barnaby Dixon și Robert Brooks care au realizat studiul citat mai sus.

Însă, anul acesta se pare că trendul bărbilor a apus, după cum spune hairstylistul Cristi Pascu. În anul 2016 nu se poartă barba mai lungă de două-trei zile care îi conferă unui bărbat un aspect sexy, iar hairstylistul îl dă ca exemplu de bărbat sexy cu barbă pe David Beckham. “Nu mai este un “must have” să ai barbă. Aceasta este un accesoriu ce trebuie întreţinut, iar bărbaţii sunt destul de neglijenţi şi incomozi cu ideea de a sta tot timpul să o aranjeze.

Va supravieţui acea barbă de două-trei zile, care dă un aspect de tânăr şi neliniştit unui bărbat”, spune hairstylistul Cristi Pascu pentru Gândul

 

Bărbaţii cu barbă sunt rebeli şi nonconformişti


Când te gândeşti la un bărbat cu barbă asociezi imediat imaginea lui cu cea a unui bărbat rebel, nonconformist şi care are o atitudine sexy. Bineînţeles că gusturile diferă şi o barbă lungă (mai des întâlnită în cazul lumbersexualilor şi a bikerilor) care este atractivă pentru o anumită categorie de femei, în vreme ce bărbile scurte pot să fie pe placul majorităţii femeilor atunci când bărbatul respectiv arată îngrijit.
Însă, indiferent de lungimea bărbii, aceasta a fost mereu asociată cu ieşirea din tipare şi o atitudine rebelă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Guta pe 16 Mai 2016, 15:11
    HaulesBaules

    Poti sa fi pitic,gras,urat si nespalat ,daca ai bani esti cel mai sexy dintre barbati .

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod