Ce se întâmplă dacă stai cu picioarele în sus la perete

Este unul dintre cele mai relaxante exerciții după o zi în care ai stat mult timp jos sau în picioare. De ce este bine să stai zilnic cu picioarele în sus la perete?
Nu este nimic complicat și nici nu îți ocupă mai mult de 10-20 minute din timpul tău. Acest exercițiu este unul deaosebit de util după ce ai stat mult timp pe un scaun sau în picioare, deoarece stimulează circulația sângelui. 

Dacă stai zilnic câte 10-20 de minute cu picioarele ridicate la perete vei constata că oboseala nu mai este atât de accentuată și starea de spirit se îmbunătățește considerabil.


Cum să stai cu picioarele în sus la perete

Pune salteaua de sport lângă un perete și rulează un prosop pe care să-l pui sub spate, în zona lombară. Ridică picioarele în sus pe perete, având grijă să fii cu posteriorul lipit de zid și ține mâinile relaxate pe lângă trunchi. Stai în această poziție până la 20 de minute, timp în care poți să faci și câteva exerciții de respirație. 

Este foarte important să fii îmbrăcată cu haine lejere care nu blochază circulația sângelui.
Chiar dacă este un exercițiu static, s-a dovedit că atunci când este efectuat cu regukaritate are un efect spectaculos asupra sistemului circulator. 


Nu este recomandat să faci acest exercițiu dacă ai avut traume recente la nivelul picioarelor sau a coloanei vertebrale. De asemenea, există câteva greșeli care se fac adesea și pe care este bine să le eviți, deoarce pun presiune pe mușchi și împiedică îndreptarea coloanei. Nu sta prea aproape sau prea departe de perete și nu îți pune nimic sub cap! 


Ce se întâmplă dacă stai cu picioarele în sus la perete


Senzația de picioare grele dispare

Senzația de picioare umflate și grele are legătură cu circulația periferică proastă. Ea mai poate să apară atunci când inima sau rinichii nu funcționează corect, dar și din cauza dietei nesănătoase și a kilogramelor în plus.
Dacă te confrunți adesea cu această problemă, trebuie să mergi la un specialist ca să depistezi cu exactitate cauza. Între timp, acest exercițiu în care stai cu picioarele în sus la perete poate să fie extrem de benefic, deoarece îmbunătățește circulația sanguină. 


Nu te mai dor picioarele după ce ai purtat tocuri

O ținută impecabilă însoțită de tocuri scoate din anonimat orice femeie. Însă, tocurile pot să afecteze serios sănătatea atunci când sunt purtate cu regularitate, deoarece greutatea nu este distribuită corect și picioarele obosesc foarte tare. După o zi lungă în stiletto este foarte bine să stai cu picioarele în sus pe perete și să te relaxezi în această postură. De asemenea, masajul și un duș cald pot să înlăture disconfortul creat de purtarea tocurilor. 


Digestia se îmbunătățește

Dacă stai cu picioarele în sus pe perete, funcțiile sistemului digestiv se îmbunătățesc, iar sângele ajunge la toate organele interne. Acest lucru favorizează tonifierea anumitor mușchi de la nivelul stomacului care sunt necesari pentru o digestie bună.
Cu cât faci mai des acest exercițiu, cu atât vei favoriza o absorbție mai bună a nutrienților din hrana consumată. 


Se reduce stresul

În această poziție te relaxezi și respiri complet, astfel că organismul primește mai mult oxigen, circulația sângelui se îmbunătățește și hrănește toate organele. Acest lucru este benefic pentru sistemul nervos și reduce tensiunea musculară de la tâmple, gât și stomac. 

Dormi mai bine

Una dintre cauzele frecvente ale insomniei este legată de senzația ciudată resimțită în picioare (furnicături, arsuri sau inflamații). Cu ajutorul acestui exercițiu efectuat cu regularitate poți să scapi de aceste simptome supărătoare și să ai un somn odihnitor. Creierul primește mai mult oxigen și sângele circulă mai bine în tot corpul, astfel că somnul tău va fi unul adânc și odihnitor. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod