Studiu. Creierul poate fi antrenat ca să poftească la alimente sănătoase

După şase luni de mâncat echilibrat, corpul tău va cere doar acest tip de alimentaţie şi te obişnuieşti să faci doar alegeri corecte.
Da, specialiştii au concluzionat că putem să ne obişnuim creierul să poftească doar la alimente sănătoase. O cercetare realizată recent arată faptul că după şase luni de zile în care subiecţii au optat pentru produse sănătoase, creierul lor a început să tânjească doar după acele produse.

Premisa de la care au pornit cercetătorii a fost aceea că nu ne naştem poftind la cartofii prăjiţi sau burgeri, ci ne obişnuim atât de mult cu acest fel de alimentaţie încât este firesc ca atunci când ar fi să optezi între aceste alimente şi altele sănătoase obişnuinţa va învinge.


"Nu ne naştem în lumea aceasta poftind la cartofii prăjiţi sau urând de exemplu pastele din făină integrală. Acest lucru se întâmplă în timp, pe măsură ce obişnuieşti să consumi produsele nesănătoase şi se creează o dependenţă faţă de ele", explică nutriţionistul Susan B. Roberts.


După şase luni de mâncat sănătos creierul e antrenat


Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Tufts din Statele Unite ale Americii, creierul are nevoie de numai şase luni pentru a se obişnui cu mâncatul sănătos. Ei au folosit rezonanţa magnetică pentru a analiza creierul subiecţilor supraponderali şi obezi care au participat la studiu.
După cele şase luni de dietă sănătoasă, explorările creierului cu rezonanţa magnetică arătau clar faptul că există schimbări în zona cerebrală responsabilă cu dependenţele şi învăţarea.

Această zonă avea deja o sensibilitate aparte la alimentele sănătoase şi sărace în calorii. În schimb în contact cu alimentele nesănătoase, vulnerabilitatea nu mai era atât de evidentă precum era înainte de începerea studiului.

Aşadar, soluţia este să începi să mănânci sănătos şi creierul tău va învăţa acest mod de viaţă şi te va susţine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod