Studiile confirmă: aceste 5 diete eficiente funcționează pentru oricine!

Studiile confirmă: aceste 5 diete eficiente funcționează pentru oricine!

Este foarte greu să gasești o dietă care funcționează și să o poți urma pe termen lung. Experții susțin că aceste 5 diete eficiente sunt bune pentru orice tip de siluetă sau metabolism.
În primul rând, aceste diete sunt benefice pentru sănătate. Nu numai că s-a demonstrat că dau rezultate, ci sunt bune și pentru că pot să fie urmate pe termen lung fără să-ți afecteze sănătatea. În timp ce dietele foarte restrictive pot să fie doar de durata scurtă, există și unele diete sănătoase pe care te poți baza atunci când vrei să-ți schimbi stilul de viață și de alimentație. 

1. Dieta low-carb, însă cu alimente integrale și sănătoase

Această dietă săracă în calorii, însă bogată în alimente integrale și sănătoase, s-a dovedit a fi una dintre cele 5 diete eficiente pentru cei care vor să slăbească, să fie mai sănătoși și să aibă un risc mai mic de îmbolnăvire.
De asemenea, este o dietă flexibilă care îți permite să consumi carbohidrați buni cu moderație.
Dacă vrei să urmezi această dietă trebuie să te bazezi pe: legume, frunze verzi, carne slabă, pește, ouă, fructe, lactate integrale, oleaginoase și grăsimi bune. Trebuie să eviți consumul de amidonoase, produse din grâu, zaharuri, lactate low-fat și alimente procesate. 
Principiul de bază este să consumi în mare parte carne, pește, ouă, legume, fructe, nuci, semințe, lactate integrale, grăsimi bune.

2. Dieta mediteraneană

Știi deja că această dietă este considerată una dintre cele mai sănătoase.
A fost îndelung studiată și este benefică în special pentru prevenția bolilor cardiovasculare, după cum susțin specialiștii. 
Include în meniul tău multe legume, fructe, pește, pui, cereale integrale, leguminoase, produse lactate, nuci și semințe, cartofi, cartofi dulci, fructe de mare, ouă și grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin și avocado. Citește continuarea pe andreearaicu.ro.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod