Semne că aduci un aport de proteine prea mare corpului

Când te gândești la substanțele nutritive necesare organismului pentru a supraviețui, proteinele se află pe un loc fruntaș pe listă. Fiecare dietă include o cantitate mare de proteine.
Cu toate că proteinele sunt un nutrient foarte important pentru organismul uman, pot exista unele reacții adverse care sunt cauzate de un aport de proteine prea mare. Știi cum îți dai seama dacă mănânci prea multe proteine? Iată câteva indicii!

Cum îți dai seama dacă mănânci prea multe proteine?

1. Te îngrași mai tare decât ți-ai dori


Unul dintre cele mai vizibile semne că mănânci prea multe proteine este faptul că te îngrași mai mult decât îți dorești. Dacă îți mărești aportul de proteine fără a reduce alte tipuri de nutrienți, atunci cântarul va arăta mai multe kilograme.
Dacă vrei să faci mușchi și să câștigi în greutate, atunci creșterea consumului de proteine poate fi soluția potrivită. 

2. Ai probleme cu rinichii


Un alt semn că este posibil să consumi prea multe proteine este faptul că rinichii tăi încep să aibă probleme. S-ar putea să nu fii conștient de acest lucru până când nu mergi la medic, așa că s-ar putea să fie un lucru relativ bun pentru tine să ai simptome ale problemelor renale. Proteinele ar putea provoca aceste probleme, deoarece rinichii ajută la filtrarea deșeurilor care sunt produse în timpul aportului de proteine.
O cantitate mare de proteine în dieta ta ar putea face rinichii să lucreze ore suplimentare și să fie mai tensionați decât ar trebui.

3. Ești deshidratat


Atunci când rinichii tăi trec prin acest proces de gestionare a deșeurilor, unul dintre elementele care este eliberat este azotul de uree în sânge. Atunci când ai o cantitate mare de proteine în corp, rinichii produc mai mult din această substanță. La rândul său, corpul trebuie să utilizeze mai multă apă pentru a elimina substanța periculoasă.
Acest lucru poate duce la deshidratare, deci nu uita să îți amintești acest lucru atunci când cauți cauza deshidratării tale.

4. Ai un nivel scăzut de calciu


Un nivel ridicat de proteine este corelat cu un nivel scăzut de calciu. Acizii care sunt eliberați de fiecare dată când consumi proteine sunt greu de digerat fără calciu. Cu toate acestea, dacă nu consumi suficient calciu și prea multe proteine, corpul tău va lua calciul din oase, scăzând rezistența și durabilitatea acestora.
S-a demonstrat cu ajutorul a nenumărate studii că persoanele care consumă mai multe proteine decât ar trebui au oasele mai slăbite decât cele care aduc organismului un aport adecvat de proteine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod