Mici trucuri pentru stimularea metabolismului

Adevarati "dusmani" ai problemelor gastrointestinale, imbunatatind activitatea tranzitului si luptand contra constipatiei si, implicit, a acumularii toxinelor in organism, fructele, legumele, iaurtul sau produsele din faina integrala contin multe fibre si contribuie la imbunatatirea digestiei. Cei care beneficiaza de o digestie usoara ard caloriile mult mai repede.

Pentru iubitoarele mancarurilor picante, aceasta va fi o veste excelenta: potrivit studiilor de specialitate, tot ceea ce este picant (dar mai ales praful de chilli) creste ritmul metabolismului cu pana la 25% dupa consum. Bineinteles, acest lucru nu inseamna sa ne aruncam asupra mititeilor si carnaciorilor picanti, in speranta ca ne vom trezi peste noapte posesoarele unei talii de vis...

Mai usor cu alcoolul...

Nu are absolut niciun beneficiu nutritiv (cu exceptia, poate, a vinului - "secretul longevitatii", dupa ultimele studii), te deshidrateaza si inhiba procesul prelucrarii eficiente a grasimilor. In urma tuturor acestor efecte negative, metabolismul si silueta au de suferit. Iata de ce este bine sa stai departe de orice licori, oricat de delicioase...

Apa rece... ca gheata!

La polul opus fata de alcool, apa este bautura cea mai ieftina, sanatoasa si la indemana pe care o putem alege. Iar daca este si rece ca gheata, metabolismul va lucra in plus pentru a aduce temperatura apei baute la nivelul celei proprii corpului tau.

Daca esti adepta schimbarilor si nu suporti monotonia unei diete, poti alterna consumul de apa rece cu cel al ceaiului verde, eficient in stimularea metabolismului si in eliminarea toxinelor.

La sauna sau la schi?

Un aspect inedit al procesului de stimulare a metabolismului este influenta exercitata de temperaturile extreme asupra organismului nostru. Daca suntem expuse temperaturilor caniculare sau, din contra, nordice, metabolismul poate fi stimulat cu pana la 20%, mentioneaza Smith, pe site-ul Ezinearticles.com.

Daca, insa, nu iubesti sauna sau zonele inzapezite, poti incerca sa micsorezi temperatura locuintei tale cu cateva grade iarna sau sa opresti pentru cateva ore aerul conditionat vara. Silueta de vis merita sacrificii...

Miscare si iar miscare

Daca nu poti trai fara sport, meriti toate uralele. Daca te urnesti mai greu decat o stanca, atunci am o veste proasta pentru tine: o silueta armonioasa si tonifiata este imposibil de obtinut fara ceva miscare.

Din fericire, nu suntem consemnate sa practicam un anume sport, daca nu-l suportam. Ai o sumedenie de activitati din care poti alege, in functie de preferinte sau de timpul si energia de care dispui: de la exercitiile practicate intr-o sala de fitness, cu sau fara instructor, pana la sporturi in aer liber (volei, handbal, badminton etc.) sau chiar sporturi extreme (alpinismul, de exemplu).

Practicand orice tip de activitate fizica, chiar si o mica plimbare dupa masa de seara, metabolismul tau va lucra "la cote maxime", iar tu te vei bucura de o sanatate de fier si de o silueta de invidiat.

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica pe 19 Mar 2009, 22:27
    slabit

    Salut fetelor, Intrebati doctorul sau nutritionistul despre efectul suplimentelor de crom. Dupa 2 saptamini de 500mg crom/zi pofta de dulce mi-a disparut, pentru vreo 6 luni...va urez succes.

    0
    0

  • michelle pe 14 Mar 2009, 22:27
    putere

    Totul este sa va doriti. Sa nu asteptati sa va sprijine nimeni, doar voi. Si nu este imposibil, este doar infernal....a m-am lasat si de tigari...si a fost dublu-infernal. Pupici

    0
    0

  • michelle pe 14 Mar 2009, 22:25
    slabit

    Buna fetelor! Nu va mai stresati. Ganditi-va la ceeea ce va doriti. Nu exista "nu pot fara dulciuri" va spune cineva care manca doua ciocolate mari o data si o punga de bomboane. Se poate.

    0
    0

  • pt Alina Dinu pe 16 Feb 2009, 12:39
    pt Alina Dinu

    mai mult sex dear :)

    0
    0

  • Alina Dinu pe 14 Ian 2009, 09:34
    vreau sa slabesc

    Am 34 de ani si am ceva kg in plus la 30 de ani aveam 55 kg acum am cam 67 cu eforturi ca merg la sala de 4 ori pe saptamana si de la 71kg am acum 67kg . Am slabit in 2 luni de sala.Ideea este ca nu ma pot abtine de la dulciuri si sigur asta imi ingreuneaza si mai mult efortul pe care fac sa mai dau jos din kg. Cineva mi-a spus sa iau de la farmacie pastile care iti taie pofta de dulce. oare sunt bune?/ si iau de 2 luni omega3,6,9 si coenzima q10 care cred eu m-au ajuta destul de mult la slabit. Nu mai mananc seara dupa ora 18:00 dar cand sunt acasa sambata si duminica mananc mai mult decat in cursul saptamanii.Cum pot face sa slabesc mai repede si sa ma abtin de la dulciuri?

    0
    0

  • narcisuk pe 4 Ian 2009, 21:36
    vreau sa slabesc

    mi-am propus sa mai dau ceva kg jos shi sa imi modelez putin talia...dar pt asta...inafara de miscare mai trebuie sa renuntz la multe feluri de mancare...nu stiu ce sa fac...ca sunt o persoana foarte pofticioasa...

    0
    0

  • georgiana pe 21 Dec 2008, 21:15
    care e greutatea ideala?

    buna am 17 ani si vreau sa stiu kre e greutatea ideala la inaltimea de 1.74. eu am 56 de kg si as vrea sama mai ingras 5kg.doctorul spune k nu sunt slaba dar eu asa cred.nu am probleme de sanatate in afara k am lipsa de calciu.am o alimenatie sanatoasa desi manac dulciuri si paste fainoase nu reusesc sa ma ingras .

    0
    0

  • lore pe 26 Oct 2008, 11:51
    :((:((:((

    buna...azi am descoperit si eu site-ul acesta si e tare interesant :). am 22 de ani si aproape 76kg la 1,70 de m ai mei :((...am incercat o multime de diete, dar nici una nu a dat rezultat sau mai bine zis "a dat" dar in sens negativ. va rog ajutati-ma si pe mine ca sincer nu mai stiu ce sa fac, sunt disperata sa slabesc.va multumesc si astept respunsurile voastre

    0
    0

  • IoanaAlexa pe 8 Oct 2008, 19:04
    2 l apa

    Am incercat aproape tot ce era posibil pentru a slabi si nu reuseam pana in clipa in care am aflat ca trebuie sa consum cel putin 2 l apa/zi, la inceput mi-a fost greu (eu care nu consumam mai mult de 200ml/zi). Acum insa beau aproape 3 l/zi cu usurinta, mananc tot ce imi place (fara sa exagerez cantitativ) si toata lumea ma intreaba ce am facut, cum am slabit atat de mult. Nu va imaginati ca am slabit repede, in decursul a 4 luni s-au vazut rezultatele si se vad in continuare pt ca acum imi permit sa nu ma mai abtin de la o prajitura sau ceva dulce /zi.

    0
    0

  • lauravalentina pe 4 Oct 2008, 20:27
    offf

    mie niciodata nu imi iese treaba asta cu mancatul sanatos si cand trebuie si cum trebuie. depinde mult (prea mult) si de serviciul pe care il ai

    1
    0

  • lusionica pe 28 Sep 2008, 16:39
    dieta

    Eu vreau sa slabesc, dar muncesc foarte mult cu mintea, nu cu corpul. Atunci cand citesc foarte mult simt nevoia sa mananc dulce si lipsa de miscare duce la acumulari de care nu pot sa scap.

    1
    1

  • manolea_r_cristiana pe 22 Sep 2008, 14:13
    foarte interesant

    acest articol trebuie citit cu atentie deoarece este foarte important pentru fiecare dintre noi nu numai pentru cei care vor doar sa slabeasca;mai ales acel truc cu apa rece este cel mai simplu si destul de eficient.

    0
    0

  • cristinalex pe 22 Sep 2008, 12:07
    ptr 2007floryna

    mergi neaparat la medicul HOMEOPAT te vei ingrsa exact cum si mai ales cat vrei tu. ai o problema de asimilare!

    3
    0

  • maryanna pe 21 Sep 2008, 18:47
    dieta

    ce influeta au pastilele METABOL asupra organismului mai tirziu .

    1
    0

  • pusyca4u pe 20 Sep 2008, 21:58
    ...

    si eu vreau sa ma ingras....poate ne ajuta cineva cu retete.

    0
    0

  • bianca pe 20 Sep 2008, 08:26
    foarte bun articol

    nu stiam de influenta temperaturilor extreme :) acum am un motiv in plus sa ma apuc de schi ;)

    0
    0

  • 2007floryna pe 19 Sep 2008, 20:10
    ...

    eu vreau sa ma ingras!!!!hmmmm

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod