În ce țară din Europa se mănâncă cel mai sănătos?

O altă țară din Europa tocmai a depășit-o pe Italia în ceea ce privește alimentația sănătoasă.
Această constatare este conform ediției din 2019 a indicelui Bloomberg Healthies Country care clasifică 169 de economii în funcție de factorii care contribuie la sănătatea globală. Iată care este țara din Europa în care se mănâncă sănătos!

Care este țara din Europa în care se mănâncă sănătos într-o proporție mai mare decât în alte țări?

Poate că este ceva în gazpacho sau în paella, deoarece Spania a depășit Italia în ceea ce privește mâncarea sănătoasă. Spania s-a plasat pe locul șase în topul anterior, publicat în 2017. Patru alte națiuni europene s-au numărat printre primele 10 în 2019: Islanda (locul trei), Elveția (locul cinci), Suedia (locul șase) și Norvegia (locul nouă).
Japonia a fost cea mai sănătoasă națiune asiatică, urcând trei locuri din sondajul din 2017 pe locul patru și înlocuind Singapore, care a ajuns pe locul opt. Australia și Israel sunt pe locul șapte, respectiv pe locul 10.

Această clasificare poziționează țările în funcție de diferite variabile, inclusiv speranța de viață, în timp ce impune sancțiuni pe riscuri cum ar fi consumul de tutun și obezitatea. De asemenea, sunt luați în considerare factori de mediu, inclusiv accesul la apă potabilă și salubritatea.

Spania are cea mai mare speranță de viață la naștere în rândul națiunilor din Uniunea Europeană și este depășită doar de Elveția și de Japonia la nivel global.
Până în 2040, Spania va avea cea mai mare durată de viață, de aproximativ 86 de ani, urmată de Japonia, Singapore și Elveția. Îngrijirea medicală primară este în mod esențial asigurată de furnizori publici, medici de familie specializați și personal medical, care oferă servicii preventive copiilor, femeilor și pacienților în vârstă, precum și pacienților cu boli cronice și acute. A fost observat un declin al bolilor cardiovasculare și al deceselor cauzate de cancer în ultimele decenii.

Obiceiurile alimentare


Cercetătorii sunt de părere că obiceiurile alimentare pot oferi indicii privind nivelul de sănătate de care se bucură Spania și Italia, deoarece dieta mediteraneană suplimentată cu ulei de măsline sau nuci a prezentat o rată mai mică a afecțiunilor cardiovasculare majore decât cele corelate cu dietele cu un conținut redus de grăsimi.

Între timp, în America de Nord, Canada ocupă locul 16 în clasament, depășind cu mult Statele Unite și Mexic, de pe locurile 35 și 53. Speranța de viață din Statele Unite este mai scăzută din cauza deceselor cauzate de supradoze de droguri și de sinucideri.

Cuba este cu cinci locuri deasupra Statelor Unite, fiind singura națiune care nu are venituri ridicate și este poziționată pe un loc bun în clasament.
Un motiv al succesului Cubei poate fi accentul pus pe prevenție în îngrijirea medicală, în timp ce în Statele Unite este pe diagnosticare și pe tratarea bolilor. Coreea de Sud a urcat șapte locuri, fiind pe locul 17, în timp ce China, cu o populație de 1,4 miliarde de persoane, a urcat trei locuri până pe 52. Speranța de viață din China o va depăși pe cea din Statele Unite până în 2040.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod