Importanta cerealelor integrale si micul dejun

Societatea moderna, aflata sub semnul vitezei, determina de cele mai multe ori reducerea importantei pe care o acordam unei alimentatii sanatoase.
Societatea moderna, aflata sub semnul vitezei, determina de cele mai multe ori reducerea importantei pe care o acordam unei alimentatii sanatoase. Pentru asigurarea unei alimentatii echilibrate se recomanda distribuirea aportului de energie in 3 mese principale, la care se pot asocia si 2-3 gustari. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importanta masa, intrucat trebuie sa asigure cel putin un sfert din caloriile necesare zilnic pentru buna functionare a organismului.
    
Micul dejun trebuie sa acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie si, de aceea, nu poate fi inlocuit de nicio alta masa a zilei.
Studiile au demonstrat ca nutrientii esentiali pierduti la micul dejun nu sunt compensati la celelalte mese ale zilei. Totodata, persoanele care iau micul dejun zilnic tind sa aiba obiceiuri alimentare mai sanatoase, sa-si imbunatateasca performantele cognitive si sa realizeze un mai bun control al greutatii corporale.

Cerealele pentru micul dejun pe baza de cereale integrale reprezinta o alegere benefica pentru o alimentatie echilibrata deoarece constituie o sursa importanta de nutrienti esentiali (fibre, vitamine, minerale) si pot fi consumate, de asemenea, la oricare dintre gustari.


Pentru intocmirea unei diete echilibrate care sa asigure respectarea tuturor principiilor nutritive in cantitati optime, nutritionistii au creat “piramida alimentatiei”. Fiecare grupa de alimente reprezinta cate o treapta a piramidei si totodata ponderea in care acestea trebuie sa se regaseasca intr-o alimentatie echilibrata. Grupa cerealelor (cereale integrale, paine, orez, paste fainoase) reprezinta baza piramidei alimentatiei si se recomanda a fi consumate din belsug (minim 3 portii/zi).


Cerealele integrale sunt alimente de baza intr-o alimentatie echilibrata, deoarece prin intermediul lor se asigura o serie de nutrienti esentiali in alimentatia zilnica a tuturor persoanelor, indiferent de varsta. Cerealele integrale Nestle pastreaza tot ce a creat Natura si iti ofera un plus de vitamine (C, B1, B2, B6, B12) si minerale (Calciu si Fier).

Un mic dejun echilibrat si complet este esential pentru intreaga familie, de aceea Nestle are un portofoliu are acopera toate segmentele de piata: Copii, Adulti si Toata Familia.


Cauta acest simbol care iti garanteaza ai ales CEREALE INTEGRALE!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andra pe 1 Mar 2010, 23:20
    cerealele

    cele mai sanatoase cereale sunt cele de ovaz punct

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod