Gochujang – Condimentul care stimulează metabolismul și arde grăsimile

Ingredient des întâlnit în bucătăria coreeană, gochujang are un gust unic și multe beneficii pentru sănătate. Descoperă cum te poate ajuta să-ți reconturezi silueta fără să numeri tot timpul caloriile.
Dincolo de gustul picant pe care îl dă mâncării gochujang este o sursă importantă de nutrienți care îți protejează inima și silueta. Stabilizează nivelul glicemiei și conține antioxidanți, neutralizând efectele nocive ale radicalilor liberi. Îl poți integra într-o varietate de rețete de la legume rumenite la grătar până la supe, marinate pentru carne, tocănițe sau piureuri.

 
Ce este gochujang?

Este o pastă preparată din ardei iute fermentat utilizată cu precădere în rețetele coreene. Are un gust distinct, o combinație între dulce, sărat și picant, care te va intriga și te va face să vrei să consumi tot mai des preparate care o includ. 
Ingredientele tradiționale sunt gochugaru (pudră de ardei iute), orez, sare, mejutgaru (pudră de soia fermentată) și yeotgireum (pudră de malț de orz).
Poate fi foarte picant sau doar puțin usturat, în funcție de produsul pe care-l alegi. Cel mai adesea este folosit la salate și preparate care conțin carne. În afară de gustul special pe care îl dă fiecărei rețete, gochujang are și multiple beneficii pentru sănătate.

 
Iată care sunt principalele avantaje ale consumului frecvent de gochujang:

 
1. Stimulează eliminarea țesutului adipos

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că gochujang elimină rapid grăsimea din zona abdominală și reconturează celelalte zone-problemă. De asemenea, reduce ritmul de stocare a grăsimilor și blochează formarea țesutului adipos. Pentru persoanele supraponderale gochujang este un remediu aromat care favorizează revenirea la o greutate normală. Efectul se explică prin prezența capsaicinei, compusul din ardeiul iute care asigură diminuarea țesutului adipos și reducerea acumulării de grăsimi.

 
2. Previne afecțiunile cardiovasculare

Bolile cardiace sunt cauza principală a deceselor, fiind estimat că aproximativ unul din trei adulți își pierde viața din această cauză. Potrivit specialiștilor, gochujang reduce riscul coronarian, protejând inima.
Diminuează colesterolul de tip LDL cu până la 47%, iar nivelul trigliceridelor va scădea cu aproximativ 34%, în condițiile unui consum frecvent. Dacă se combină un astfel de meniu cu multă mișcare și o gândire pozitivă pot fi prevenite bolile cardiace până la vârste înaintate.

 
3. Accelerează metabolismul

În afară de eliminarea grăsimilor, gochujang dă și un impuls metabolismului pentru ca arderea caloriilor să aibă loc mai rapid. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Tsukuba din Japonia 10mg de pudră de ardei iute consumată cu fiecare masă principală crește semnificativ numărul de calorii arse. Astfel, chiar dacă vei consuma aceleași alimente, ardeiul iute din gochujang te va ajuta să obții rezultatele dorite mult mai repede decât te aștepți.

 
4. Reduce nivelul glicemiei

Creșterea glicemiei poate cauza simptome neplăcute cum ar fi setea excesivă, durerile de cap, urinarea frecventă sau starea de oboseală. Dacă nu este tratată, glicemia crescută poate avea un impact negativ asupra tuturor organelor și terminațiilor nervoase.
Gochujang te poate ajuta să menții stabil nivelul glicemiei datorită conținutului de capsaicină, care previne simptomele problematice și menține organismul puternic. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că gochujang reduce nivelul glicemiei și crește producția de insulină, hormonul care este necesar pentru transportarea zahărului din sânge spre țesuturi.
Combină gochujang cu alimente bogate în fibre cum sunt cerealele integrale, fructele sau legumele și nu vei avea probleme cu glicemia. 

 
5. Conține antioxidanți

Gochujang este o sursă excelentă de antioxidanți, luptând eficient împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Acești radicali pot crea molecule nocive în organism care, dacă se acumulează în timp, pot cauza afecțiuni cronice. Ardeiul iute din gochujang te ajută să stopezi acest proces și să te menții sănătos.
Reduce inflamațiile, precum și riscul de cancer. Astfel, poate ține sub control durerile articulare, acneea, psoriazisul sau eczemele prin eliminarea cauzei de bază.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod