Dr. Oz: Top 5 alimente preferate de expertul american. Ce nu-i lipseşte din meniu?

Există multe alimente cu proprietăţi miraculoase, însă sunt câteva cele pe care le preferă celebrul Dr. Oz şi care nu lipsesc niciodată din emisiunile sale când vine vorba despre alimentaţie sănătoasă.

 1. Turmericul

Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).  

Dr. Oz recomandă folosirea pulberei de turmeric în salate, tocăniţe, pateuri vegetale sau orice alte preparate pe care le consumi.


2.

Uleiul de cocos

Toate beneficiile interne şi externe ale uleiului de cocos se datorează unor componente extrem de utile pentru sănătatea organismului: acidul lauric, acidul capric, acidul caprilic, antioxidanţii, vitaminele şi mineralele. De asemenea, uleiul de cocos te ajută în curele de slăbire, favorizând digestia şi împiedicând depunerile de grăsime. În 13 grame de ulei de cocos găsim 119 calorii, o valoare identică cu cea regăsită şi în uleiul de măsline, explică Dr. Oz.

Printre alte beneficii ale uleiului de cocos se numără şi proprietatea de a reduce colesterolul rău, de a controla nivelul de zahăr din sânge, de a îmbunătăţi funcţiile tiroidei şi de a ajuta la digestie.
Dr. Oz recomandă să-l foloseşti în cantităţi de aproximativ 1-2 linguri pe zi.

 

3. Sucul de sfeclă roşie

Atunci când sucul de sfeclă roşie este ingerat îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, lărgeşte arterele şi permite sângelui să circule mai bine, explică celebrul Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show. De asemenea, conţine o cantitate ridicată de fier şi este recomandată persoanelor care suferă de anemie. Un alt efect benefic al sucului de sfeclă roşie este acela de a reduce tensiunea arterială.


4. Cacaua

Datorită conţinutului bogat în flavonoide, cacaua este benefică pentru diabetici, dar şi pentru persoanele care au probleme cardiovasculare.

Aceste flavonoide au proprietatea de a relaxa vasele sanguine şi de a subţia sângele, reducând astfel în mod natural hipertensiunea arterială.

Dr. Oz recomandă ciocolata neagră care are peste 70% cacao.


5. Ouăle


Reţine că gălbenuşul conţine nutrienţi esenţiali, inclusiv calciu, magneziu, vitaminele A, D, E, B6, B12. Nu renunţa la gălbenuş, ci consumă oul integral, după cum recomandă Dr. Oz. Multe persoane limitează consumul de ouă din cauza conţinutului ridicat de colesterol, însă Dr. Oz susţine că un ou pe zi poate să fie consumat fără probleme, chiar şi de către persoanele care au probleme cu colesterolul, deoarece nu modifică cu numic acest nivel. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod