Dr. Oz: Orezul negru, o nouă armă secretă împotriva oboselii

Conţine un antioxidant numit antocianină, care are un efect puternic de revigorare a organismului.
Orezul negru a fost considerat o cereală preţioasă în China Antică. I se spunea şi "orezul interzis", deoarece doar nobilii puteau să-l consume, în vreme ce populaţiei de rând îi era interzis consumul acestui tip de orez. Se spune că orezul negru aduce multiple beneficii organismului, protejându-l de boli şi împiedicând îmbătrânirea prematură.


Dr. Oz prezintă 5 motive pentru care ar trebui să consumi orezul negru:



1. Are un conţinut foarte bogat în proteine

Acestea se eliberează treptat şi asigură o energie constantă.
Astfel, nu vei mai avea stări de moleşeală şi somnolenţă.


2. Nu conţine gluten


3. Culoarea este conferită de antocianine

Aceste substanţe sunt considerate a avea un efect puternic asupra organismului, înlăturând starea de oboseală. De asemenea, luptă împotriva radicalilor liberi şi te feresc de boli, dar şi de îmbătrânirea prematură.


4. Conţine mult fier şi magneziu

Aceste minerale îl transformă într-un aliment minune care înlătură oboseala. Pe lângă aceste minerale, orezul negru are calciu, potasiu, cupru, zinc, seleniu, dar şi vitamine din complexul B.



5. Are mai puţini carbohidraţi şi calorii decât celelalte tipuri de orez


Cum să-l consumi?


Dr. Oz îţi recomandă să înlocuieşti cerealele de la micul dejun cu o jumătate de orez negru fiert şi amestecat cu fructe proaspete. De asemenea, pune orez negru în salatele pe care le faci, dar şi alături de legumele/carnea de peşte pe care le consumi la prânz sau la cină.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod