Dr. Oz: Dieta care apără creierul de boli grave şi te ajută la concentrare

Alimentaţia este esenţială pentru sănătatea creierului. Celebrul Dr. Oz face câteva recomandări cu privire la ceea ce ar trebui să mâncăm ca să ne ferim creierul de boli grave şi să ne concentrăm mai bine.

 

Pe măsură ce creşte burta, creierul tău se micşorează, susţine Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show. Se pare că cercetările recente au scos la iveală o legătură clară între obezitate şi hipocampus, zona a creierului responsabilă cu memoria şi cu asocierile dintre cuvinte. Prin urmare este esenţial să ai grijă la ce şi cât mănânci, dar şi să te asiguri că faci mişcare zilnic. Este important să ştii că unele alimente precum cele care au la bază zahărul rafinat cresc riscul de inflamaţii la nivelul creierului şi împiedică fluxul sanguin.



Iată care sunt cele mai bune alimente pentru creier recomandate de Dr. Oz şi un neurolog celebru, Dr. Majid Fotuhi, care a fost invitat în amisiunea The Dr. Oz Show:

1. Fructele de soc

Se consumă doar toamna când sunt coapte şi sunt negre la culoare. Ele conţin chrcetină, o substanţă care este esenţială pentru sănătatea creierului, susţine Dr. Oz şi invitatul său. Această substanţă previne reacţiile inflamatorii la nivel celular şi îţi dă energie. Nu ignora nici celelalte fructe intens colorate, precum afinele, strugurii, rodia, caisele, căpşunile, zmeura, murea, deoarece toate conţin substanţe benefice pentru creier.



2. Nucile

Sunt foarte bogate în acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru dezvoltarea creierului. Nucile au o puternică acţiune antioxidantă. Cercetările recente au arătat clar faptul că un consum regulat de nuci protejează creierul de boli grave, reducând riscul de degenerare neuronală. De asemenea, celelalte nuci şi seminţe sunt recomandate pentru cantitatea ridicată de vitamina E (migdale, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, fistic, alune de pădure, seminţe de susan, seminţe de in).


3. Organele de pui sau scoicile


Măruntaiele de la pui sunt o sursă importantă de fier şi vitamina B12 care sunt cruciale pentru sănătatea creierului.
O singură cească cu măruntaie de pui asigură 228@ din necesarul zilnic recomandat de vitamina B12, susţine Dr. Oz. Dacă nu poţi să consumi măruntaie de pui poţi să optezi pentru scoici care au mult zinc şi fier.


4. Sucul de legume

În fiecare zi este recomandat să consumi o cantitate mare de legume atât crude, cât şi gătite într-un mod cât mai simplu. Ca să suplimentezi şi să asiguri un aport optim de vitamine şi antioxidanţi, Dr. Oz recomandă un pahar de suc de legume proaspăt stoarse.


5. Sfecla roşie

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, funcţiile creierului întră în declin, de aceea este necesar să asiguri o circulaţie a sângelui optimă pentru a hrăni tot corpul.
Acest lucru poţi să-l faci consumând sfeclă roşie, varză roşie sau ridichi, deoarece nitraţii din conţinutul lor ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine câtre creier. Astfel, capacitatea de concentrare va fi mai ridicată. 

Foto: http://www.doctoroz.com

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lora pe 29 Mai 2013, 22:50
    dureri de cap....vasile

    iar revin vasile,cand am facut operatia am avut34 de ani si acus sunt 15 ani de la operatie.......sa nu te sperii,mult curaj,putere si sanatate sa ti dea bunul D zeu!!!!!!!!!

    0
    0

  • lora pe 29 Mai 2013, 22:47
    dureri de cap....vasile

    Multa,multa sanatate iti doresc si sa ai puterea sa lupti,D zeu sa ti dea putere si biruinta!!!!!!

    0
    0

  • lora pe 29 Mai 2013, 22:44
    dureri de cap....vasile

    la fel aveam si eu dureri de cap,10 ani am umblat incontinuu la medici de tot felul,unii imi daceau calciu,altii vitamine,pastile ca ma tineau ametita,adormita si fara nici un ajutor acupunctura,fizioterapie,perfuzii,foloseam sare incalzita si totul a fost degeaba.Pana am facut RMN adica rezonanta magnetica nucleara la cap,atunci au descoperit ca am avut tumora de unghi pontocerebelos........imediat m au operat,8 ore a durat operatia.....a fost o reusita si nu am ramas cu urmari.Daca poti fa un RMN,altfel nu vei stii ce ti cauzeaza durerile de cap

    1
    0

  • Elena pe 27 Mai 2013, 12:57
    @pentru Vasile @ All

    @Vasile, sunt "la varsta a 3-a" si am cateva ciudatenii: in viata mea nu m-a durut capul; n-am facut febra; nu transpir abundent...asa....ca sa ma ud la subtioara...nu-mi place deloc, deloc sa merg pe jos si ma doare, si o privire incrancenata, care mi se atribuie, iar eu stiu ca nu o merit! Din viata insa, am inteles, de la niste amice, ca prima CAUZA este HTA, adica Hipertensiunea. Du-te imediat si monitorizeaza-ti tensiunea si neaparat fa-ti un RMN sau un TOMOGRAF ! Nu mai sta, intrucat cu ochii, cu inima etc. si, mai ales, cu creierul, nu-i de glumit! Multa sanatate! Doamne, ajuta!

    2
    0

  • Anca pe 27 Mai 2013, 11:34
    pentru vasile si nu numai

    Alimentatia poate fi o cauza importanta a bolilor. Nu sunt medic, dar am incercat pe propriul organism, diferite sitluri de alimentatie,. Insa ceva nu mergea, nu ma simteam foarte bine, incepusem ba sa am alergii, ba diferite problem inflamatorii, pana am inceput sa ma documentez despre cum ne poate influenta viata mancarea pe care o ingeram. Si de 2 ani de zile, incerc sa mananc conform grupei de sange pe care o am. Exista alimentatia pe grupe de sange, si inainte sa adopt aceasta dieta , am citit despre experientele altor oameni si am realizat ca intr-adevar unele tipuri de mancare imi faceam rau (alergii, eczema, dureri). Din momentul in care am renuntat la aceste mancaruri, corpul meu a inceput sa se vindece. Peter D'Adamo este cel care a realizat cerceteai legate de alimentatia [pe grupe de sange. Puteti gasi informatii despre aceste lucruri pe internet, in special in limba engleza. NImic nu te vindeca sau te imbolnaveste mai mult decat hrana pe care o ingeram, asta e concluzia la care am ajuns dupa mai multi de ani de diferite suferinte de natura fizica. Va doresc multa sanatate!

    2
    0

  • vasile pe 27 Mai 2013, 11:11
    dureri de cap

    am dureri de cap zilnic, dimineata tot ma scol cu dureri de cap, medicu neurolog mia dat o sumedenie de medicamente, e ingrozitor, numi trece, daca ma poate ajuta cineva, va rog, am 38 ani, va rog mult,

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod