Dr. Oz. 5 nutrienţi care au grijă de ochii tăi. Include-i în meniu!



3. Vitamina E


Este una dintre vitaminele care sunt importante atât pentru sănătatea pielii cât şi pentru faptul că protează ochii de boli grave precum cataracta şi degenerescenţa maculară. Potrivit celebrului Dr. Oz cele mai bune surse de vitamina E se găsesc în verdeţuri, ardei, nuci, ulei vegetal presat la rece.


4. Luteina


Protejează vederea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete, prevenind degradarea vederii odată cu înaintarea în vârstă. Specialistul avertizează că această vitamina nu este produsă de corpul nostru prin urmare este important să incluzi în alimentaţia ta: spanac crud, varză creaţă, pătrunjel verde, avocado.
Ca să fie asimilată mai bine luteina din verdeţuri ai nevoie de puţină grăsime sănătoasă cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, recomandă Dr. Oz.


5. Acizii graşi omega-3


Sunt utili în special persoanelor care resimt ochii uscaţi. De asemenea, au un efect protector pentru ochi, prevenind apariţia unor boli oculare grave. Consumă cât mai des nuci, somon, seminţe de in, avocado şi ulei de măsline extravirgin.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod