Dietă. 5 alimente despre care credeai că sunt nesănătoase. Te-ai înşelat!



3. Ciocolata

Este de multe ori blamată pentru cantitatea prea mare de zahăr şi grăsimi, însă dacă optezi pentru ciocolata neagră care are un conţinut redus de zahăr sau, chiar pentru sortimente îndulcite cu extract de stevia, ciocolata se transformă într-un aliment sănătos. Consumă cu moderaţie ciocolată cu un conţinut peste 75% de cacao, deoarece este o sursă de antioxidanţi şi faţă de cea cu lapte are un conţinut mai mic în grăsimi.


4. Untul de arahide

Arahidele şi alte nuci crude sunt o sursă bună de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, minerale, vitamine şi sunt sărace în grăsimi saturate.
Untul de arahide este considerat un aliment nerecomandat persoanelor care doresc să slăbească, din cauza faptul că ar avea mai multe calorii. Însă, el nu este un produs nesănătos, atunci când este făcut în casă şi fără adaos de zahăr/grăsimi hidrogenate, deoarece furnizează corpului proteine, fibre, vitamina B6 şi magneziu. Consumă-l în cantităţi moderate alături de o alimentaţie echilibrată şi nu vei avea probleme cu greutatea!


5. Carnea de vită sau carnea roşie

Este considerată aliment rău pentru că: are grăsimi saturate şi colesterol care afectează inima.
Dacă este consumată o dată pe săptămână, alegând bucăţile fără multă grăsime, carnea de vită este o sursă importantă de proteine şi, mai ales, fier care este esenţial pentru funcţionarea organismului. "Excesul de carne la persoanele predispuse poate determina gută. Carnea grasă este bogată în acizi graşi saturaţi şi un consum exagerat poate afecta sănătatea arterelor şi a inimii", avertizează Dr. Ciprian Constantin, medic diabet, nutriţie şi boli metabolice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod