De ce sunt sănătoase bananele? 7 beneficii de necontestat

Se numără printre fructele preferate de toată lumea şi aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. De ce sunt sănătoase bananele şi ce efecte au în corp?
Bananele sunt recunoscute pentru conţinutul lor ridicat de fibre şi potasiu, fiind un fruct săţios şi hrănitor. Constituie o opţiune bună pentru gustările dintre mese, deoarece ea conferă saţietate şi te va împiedica să faci excese culinare când simţi că nu mai poţi de foame.

Iată de ce sunt sănătoase bananele şi de ce este bine să le consumi zilnic:


1. Scad tensiunea arterială

Datorită conţinutului bogat în potasiu, bananele sunt utile persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

2. Ajută la slăbit

În special bananele care sunt verzui-galbene sunt recomandate persoanelor care doresc să slăbească. Acestea conţin un anumit tip de amidon care reduce apetitul şi împiedică depunerea grăsimilor.
Aşa-numitului amidon rezistent despre care este vorba a căpătat această denumire pentru că nu este digerat, ci are capacitatea de a trece intact prin sistemul digestiv, de a stimula arderea grăsimilor (în special din zona abdominală) şi de a prelungi senzaţia de saţietate.

3. Furnizează vitamine importante corpului

Vitamina B6 se regăseşte din abundenţă în banane. O singură banană furnizează 20% din necesarul zilnic de vitamină B6, care ajută corpul să producă insulină, hemoglobină şi aminoacizi, toate fiind necesare pentru dezvoltarea celulelor sănătoase. Şi, în plus, o banană furnizează 15% din necesarul zilnic de vitamina C, numărându-se astfel printre sursele importante alături de citrice, ardei, pătrunjel, cătină şi kiwi.

4. Îţi dau energie

Potasiul din banane împiedică apariţia crampelor musculare, iar datorită conţinutului ridicat în carbohidraţi se furnizează energie pentru a face faţă unui antrenament intens.

5. Digestia este mai bună

Pentru că au multe fibre, bananele sunt recomandate persoanelor care întâmpină probleme cu digestia. Acestea sunt digerate rapid şi nu irită mucoasa gastrointestinală.
Dacă vei consuma bananele uşor verzui care au amidon rezistent este şi mai bine, deoarece acesta nu se digeră şi ajunge în colon unde ajută la formarea bacteriilor bune pentru digestie. Sunt printre cele mai bune fructe pe care le poţi consuma dacă ai suferit de diaree pentru a reface echilibrul mineralelor din corp. De asemenea, persoanele care suferă de gastrită sau reflux gastrointestinal pot să consume de obicei banane fără să le facă rău.

6. Scad nivelul de stres

Bananele au un impact semnificativ asupra stării psihice, deoarece conţin triptofan, o substanţă necesară pentru ca organismul să producă serotonina (hormonul fericirii). Un alt motiv pentru care bananele ne îmbunătăţesc starea psihică şi calitatea somnului are legătura cu cantitatea însemnată de magneziu care se regăseşte în ele.
O banană conţine 27 de miligrame de magneziu.

7. Reduc riscul de anemie

Lipsa de fier generează o serie de simptome supărătoare în corp, de aceea trebuie să consumăm cu regularitate alimente bogate în acest mineral. Bananele sunt o sursă bună de fier şi le putem consuma zilnic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod