Cum să faci curățenie generală mai repede și mai ușor. 10 trucuri

În fiecare primăvară, în apropierea sărbătorilor de Paște, curățenia generală se numără printre activitățile obligatorii pentru cele mai multe familii.
Nu este deloc simplu să faci curățenie exemplară în toată casa, în numai o zi sau două, de aceea trebuie să cunoști câteva trucuri care îți fac misiunea mult mai simplă și mai rapidă. Iată ce să încerci:

Lucrează organizat

Pentru a  reduce la jumătate timpul dedicat curățeniei, experții ne sfătuiesc să folosim un sistem eficient. Iar asta înseamnă să faci curat în casă ]n aceeași ordine de fiecare dată: începe prin a curăța câte o cameră pe rând, începând și terminând de fiecare dată în același loc al camerei pentru a nu irosi timp alergând inutil dintr-un colț în altul. Dacă faci asta de fiecare dată, dezvolți o rutină pe care apoi îți va fi tot mai ușor să o urmezi. Vei fi din ce în ce mai rapidă.

Începe de sus în jos, de la stânga la dreapta

Nu începe prin a șterge măsuța de cafea, apoi prin a șterge jaluzelele, iar la final să descoperi că măsuța de cafea este iar plină de praf... O regulă esențială este să începi curățenia de sus în jos, prin a curăța de praf tavanul și mobila înaltă, apoi treptat către podea.
În accest fel eviți munca inutilă și risipa de timp.

Spală geamurile cu o racletă

Geamurile murdare se curăță mult mai ușor cu o racletă din cauciuc, decât cu soluție pentru geamuri și hârtie. Pune o picătură de detergent de vase într-un vas în care ai pus trei litri de apă, amestecă bine, apoi aplică pe geamuri cu o cârpă sau un burete. Folosește racletă pentru a îndepărta lichidul și odată cu el și murdărie. Este o tehnică foarte bună pentru geamurile mari sau foarte murdare. Dacă geamurile tale sunt puțin prăfuite, atunci este mai simplu să folosești prosoape din hârtie și detergent pentru geamuri.

Păstrează-ți ustensilele la îndemână

Dacă ai mereu cu tine soluțiile de curățat și ustensilele necesare vei economisi mult mai mult timp decât dacă ești nevoită să te plimbi mereu prin casă în căutarea lor. Pune-le pe toate într-un coș și ia-le cu tine în fiecare cameră în care faci curat.

Acționează preventiv

Cea mai bună soluție pentru a face curățenia generală mult mai simplă este să previi acumularea murdăriei. Un spray special pentru chiuvetă și cadă previne depunerea calcarului și a murdăriei.
Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi pe suprafețe, apoi să clătești. Cada și chiuveta vor rămâne curate mai mult timp pentru că murdăria nu va mai adera pe ele.

Combate rapid mucegaiul

Apa oxigenată îndepărtează în câteva minute mucegaiul de pe pereți, care apare de obicei în baie, unde nivelul de umezeală este ridicat. Pune apă oxigenată într-un recipient cu pulverizator și apoi pulverizează pe petele de mucegai. Lasă să acționeze timp de 5 minute. Mucegaiul va dispărea complet, dar pentru a preveni reapariția este necesar să aerisești camera frecvent, în special după ce îți faci duș.

Curăță depunerile de calcar

Nu folosi produse de curățenie abrazive pentru a îndepărta calcarul de pe robinete sau duș pentru că se pot zgâria. Există o metodă mult mai simplă și mai rapidă: toarnă oțet alb pe o cârpă și folosește-o pentru a șterge robinetele.
Lasă oțetul să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește. Calcarul va fi dizolvat rapid.

Menține inoxul strălucitor

Amprentele și urmele de calcar sunt inamicii chiuvetelor și suprafețelor din inox. Dar uleiul mineral te poate ajuta să le previi. Pune câteva picături de ulei mineral pe o cârpă și șterge chiuveta din inox. Uleiul va respinge picăturile de apă, care nu vor mai păta suprafața, dar în același timp previne murdăria să adere pe chiuvetă. Poți folosi și ulei pentru bebeluși tot în acest scop.

Investește într-un burete magic

Realizați dintr-o spumă specială, astfel de bureți sunt o apariție nouă pe piață, dar sunt cât se poate de utili. Buretele magic te ajută să elimini petele rezistente de pe orice suprafețe chiar și fără detergent. Tot ce trebuie să faci este să-l umezești cu puțină apă. Consistența sa permite frecarea zonelor pătate și îndepărtarea murdăriei rezistente.

Întreține curățenia

Cea mai importantă regulă pentru a face curățenia generală mult mai ușoară și rapidă este aceea de a preveni acumularea murdăriei. Dacă faci curat mai des, chiar și superficial, îți va fi mult mai simplu să faci apoi curățenie generală. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod