Cum să faci cel mai bun aluat de clătite

Un mic dejun perfect pentru weekend se poate face cu cel mai bun aluat de clătite.
Cine ar putea refuza o porție de clătite gustoase asortate cu gemul preferat al familiei? Mai ales că este atât de ușor și rapid de preparat. Iată cum poți face și tu un deliciu matinal cu cel mai bun aluat de clătite!

Ingrediente pentru aluatul de clătite:


100 grame de făină
2 ouă
300 mililitri de lapte
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Dificultate: scăzută

Timp preparare: 30 de minute

Se cerne toată făina într-un bol mare, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se face o adâncitură la mijloc. Se sparg ouăle în adâncitură și se toarnă aproximativ 50 de mililitri de lapte și 1 lingură de ulei.
Cu ajutorul unui tel sau mixer, se amestecă ingredientele începând cu cele din mijloc. Odată ce făina este încorporată, se bate compoziția bine, până când obții o pastă moale și groasă, fără cocoloașe. 

Se toarnă restul de lapte într-un flux constant și se amestecă pe parcurs cu telul, până când obții un aluat care are consistența smântânii. 

Se încălzește o tigaie de teflon sau ceramică la foc moderat și se șterge cu un prosop de hârtie îmbibat în ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarnă puțin aluat în tigaie și se înclină tigaia până când obții un strat subțire și nivelat de aluat.
Se toarnă rapid mai mult aluat pe margini, dacă este nevoie, și se lasă timp de 30 de secunde să se gătească sau până când devine aurie partea inferioară a clătitei.

Se întoarce clătita și se mai lasă încă 30 de secunde, până când se gătește și pe cealaltă parte. Asigură-te că este întinsă bine în tigaie și că nu s-au format pliuri. Se repetă procedeul cu aluatul rămas. Poți servi clătitele cu gem sau chiar și cu înghețată în timpul verii. 

De asemenea, poți păstra clătitele la congelator, timp de 1 lună, învelite în folie de plastic.
Însă nu este o rețetă care să dureze mult ca și timp de preparare, iar clătitele proaspete, calzi și pufoase sunt întotdeauna apreciate de cei dragi. Ca să nu mai spunem că le și poți cere ajutorul celor mici în bucătărie, pentru o distracție de weekend în familie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod