Cum poți trăi mai mult

Vezi aproape mereu partea plină a paharului? O perspectivă pozitivă asupra lumii pare a ne apăra împotriva cancerului, bolilor de inimă și altor afecțiuni, conform unui noi studiu.
Vrei să știi cum poți trăi mai mult? Optimismul de care dai dovadă în viața de zi cu zi te poate ajuta nu numai împotriva bolilor, ci se pare că îți crește și durata de viață. Într-un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Harvard, femeile care au avut avut o perspectivă pozitivă asupra vieții au fost supuse unui risc mai mic de apariție a unor boli grave.

Cum poți trăi mai mult cu ajutorul optimismului?


Studiul de la Harvard nu este primul care a făcut legătura dintre optimism și beneficiile aduse sănătății. Alți cercetători au descoperit cum poate o viață optimistă să micșoreze riscul apariției problemelor cardiovasculare, însă studiul de față extrapolează cercetările și studiază impactul pe care îl poate avea optimismul asupra duratei de viață.
Studiul a fost realizat pe un eșantion format din 70.000 de femei. Femeile optimiste, față de cele mai puțin pozitive, au prezentat un risc cu 29% mai mic să dezvolte afecțiuni grave. De asemenea, acestea au avut un risc cu 59% mai mic de a muri din cauza unei infecții, o probabilitate cu 38% mai mică de a suferi de afecțuni respiratorii și cardiace, precum și o posibilitate cu 16% mai mică de a muri din cauza cancerului.

Așadar, noile descoperiri sugerează faptul că ar trebui să facem eforturi pentru a crește nivelul optimismului din viața noastră, deoarece acesta a fost asociat cu modalități naturale ale organismului de a face față provocărilor și comportamente mai sănătoase.
Studiul nu a fost în măsură să dovedească o relație cauză-efect. Pare logic ca oamenii mai sănătoși să fie mai optimiști sau ca persoanele optimiste să aibă mai multă grijă de ele. Dar cercetătorii au controlat aceste scenarii pe cât de mult posibil, prin excluderea persoanelor care erau bolnave la începutul studiului. După ce s-au asigurat că participantele la studiu nu suferă de afecțiuni ale sănătăți sau de depresie, persoanele care aveau o dietă sănătoasă, făceau exerciții fizice în mod regulat și nu beau sau fumau în mod excesiv, au crescut speranța de viață cu 9% față de cele mai pesimiste participante.

Pe lângă inserția comportamentelor alimentare sănătoase în viața ta, poți trăi mai mult dacă ești o persoană optimistă.
Chiar dacă, în mod normal, ești persoana care vede jumătatea goală a paharului, studiile ne arată că optimismul poate fi învățat și cultivat prin exerciții relativ simple.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod