Cel mai iubit preparat. 5 curiozităţi şi mituri despre pizza



3. Mit: Pizza „Hawaiiană” a fost inventată de un hawaiian


Contrar mitului, pizza Hawaiiană a fost de fapt creată într-un restaurant din Ontario, Canada, iar creatorul acesteia era, cu siguranță, de origine canadiană.


4. Mit: Pizza este întotdeaua una dintre cele mai ieftine opțiuni în materie de mâncare


Deși, în general, pizza este mâncare accesibilă oricărui buzunar, în funcție de topping-urile pe care le conține, aceasta poate fi încadrată și la secțiunea de delicatese. Astfel, în New York există un fel de pizza care conține caviar și homar, al cărui preț ajunge la nu mai puțin de 1.000 de dolari.


5. Mit: Italienii sunt cei mai mari mâncători de pizza din lume


Totuși, studiile nu ne arată același lucru. Astfel, deși originile pizzei clasice sunt asociate cu Italia, italienii nu se regăsesc în topul clasamentului atunci când vine vorba de cantitatea de pizza mâncată anual.
Dintr-un studiu realizat recent de către o asociație internațională reiese că pe locul 1 în topul celor mai mari consumatori de pizza din lume se află, surprinzător, norvegienii.

În topul țărilor care consumă cea mai mare cantitate de pizza din lume urmează Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Germania, Italia regăsindu-se situată abia pe poziția a cincea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod