Sfecla rosie si suc

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci mai des sfeclă roşie?

Salata de sfecla rosie cruda

4. Curăţă ficatul

Tot datorită betainei, sfecla roşie are un efect detoxifiant asupra ficatului. Această substanţă previne acumularea grăsimilor în ficat.

5. Protejează corpul de boli grave

Consumul de sfecla roşie conferă un efect antioxidant şi antiinflamator în corp, prevenind astfel apariţia unor boli grave.

6. Este cel mai bun remediu pentru constipaţie

Potrivit specialiştilor, o cană cu sfeclă rasă are 4 grame de fibre, iar acest lucru are un efect benefic pentru persoanele care suferă de constipaţie. Consumă sfeclă roşie crudă cu regularitate dacă vrei să scapi de această problemă!

7. Protejează vederea

Datorită conţinutului bogat în vitamina A şi betacaroten, sfecla roşie este benefică pentru sănătatea ochilor. Ea ajută la prevenirea degenerescenţei maculare, o boală oftalmologică desosebit de gravă care este cauza principală a orbiriii în rândul persoanelor peste 55 ani.

8. Previne accidentul vascular cerebral

Lipsa potasiului din corp este principala cauză care favorizează accidentul vascular cerebral. Sfecla roşie este foarte bogată în potasiu şi îmbunătăţeşte funcţiile inimii.



Cum să faci cea mai bună salată de sfeclă roşie crudă


Ca să o consumi în stare crudă şi să o faci mai delicioasă, sfecla roşie merge de minune cu ceapă roşie, oţet balsamic şi mult pătrunjel. Astfel obţii o salată din sfeclă crudă pe care o poţi consuma alături de orice mâncare.

Ai nevoie de sfeclă roşie dată prin răzătoare, pătrunjel verde tocat mărunt, ceapă roşie tocată mărunt, sare, piper, ulei de măsline extravirgin şi oţet balsamic (sau zeamă de lămâie dacă preferi).
Se amestecă bine toate ingredientele şi se consumă ca atare sau cu diverse tocăniţe preparate în casă. Astfel te asiguri că vei consuma sfecla roşie în stare crudă măcar de câteva ori pe săptămână.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod