Cartofi copti in folie de aluminiu

Ce se întâmplă dacă găteşti în folie de aluminiu? Este foarte periculos!

Te-ai obişnuit să foloseşti folia de aluminiu pentru a face peşte sau legume la cuptor? Descoperă de ce este periculos să găteşti în folie de aluminiu.

Folia de aluminiu e foarte utilă în bucătărie şi multă lume o foloseşte atunci când vrea să facă peşte sau legume la cuptor. Cu ajutorul ei preparatele se înăbuşă şi rămân suculente, fără să se usuce prea mult în timpul coacerii. Însă, un lucru pe care trebuie să-l cunoşti este legat de faptul că aluminiul din folie poate să pătrundă în alimentele preparate în acest fel, avertizează specialiştii de la iflscience.com 

Potrivit specialiştilor, aluminiul se întâlneşte în foarte multe ustensile şi vase pentru gătit, însă nu reprezintă un pericol mare pentru sănătate.

În schimb, prin folosirea foliei de aluminiu pentru a face diverse preparate la cuptor riscul de a ingera o cantitate mai mare de aluminiu este unul foarte mare. Astfel că atunci când este introdus la căldură, s-a demonstrat că aluminiul trece mult mai uşor în alimentele preparate.

Atunci când este vorba despre o cantitate mică de aluminiu, corpul nostru este astfel conceput încât reuşeşte să o elimine fără să existe riscuri pentru sănătate. Însă, din cauza faptului că regăsim aluminiu în multe surse (inclusiv în antiperspirante, alimente conservate, brânzeturi, ceai, condimente, medicamente), dacă mai utilizăm şi folia de aluminiu foarte des la gătit specialiştii avertizează că organismul nostru este bombardat de o cantitate mult prea mare de aluminiu care ne afectează sănătatea.

Ce se întâmplă dacă găteşti în folie de aluminiu? Riscuri pentru sănătate


Numeroase studii au evidenţiat faptul că în ţesutul cerebral al persoanelor afectate de maladia Alzheimer se regăseşte o cantitate ridicată de aluminiu. Astfel că s-a tras concluzia că o expunere constantă la o cantitate mare de aluminiu poate să reprezinte un factor de risc pentru Alzheimer.

Un alt efect nociv pe care îl are aluminiul pentru sănătate este acela că dăunează în special persoanelor care au probleme legate de sistemul osos şi renal, arată un studiu citat de US National Library of Medicine National Institutes of Healt.


O altă cercetare care a apărut în publicaţia medicală sciencedirect.com arată că aluminiul împiedică dezvoltarea celulelor cerebrale.


Potrivit unui studiu, atunci când găteşti alimentele în folie de aluminiu s-a demonstrat că acesta ajunge într-o cantitate mult prea mare direct în alimentele preparate şi că mai apoi este ingerat în corp. De asemenea, prin folosirea unor alimente acide, cum ar fi lămâia sau sucul de roşii, concentraţia de aluminiu care ajunge în alimentele preparate în folie va fi una şi mai ridicată. S-a constatat că aceste alimente acide declanşează un proces care permite dizolvarea aluminiului şi pătrunderea lui în alimente.

Cele mai bune alternative la folia de aluminiu


Este recomandat să foloseşti foaia de copt pentru a împacheta peştele sau legumele introduse la cuptor. De asemenea, vasele din ceramică şi yena sunt potrivite pentru a găti la cuptor.


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod