Smoothie cu afine si mure

Această băutură cu efect antiinflamator vindecă organismul

Dacă simţi că nu mai ai energie şi ai dureri pe care înainte nu le aveai, include această băutură în meniul tău zilnic! Conţine ingrediente care ameliorează orice durere.
Smoothie-urile sau băuturile cremoase care conţin fructe, nuci, seminţe, frunze şi legume proaspete aduc multiple beneficii pentru sănătatea ta. În primul rând, trebuie să ştii că spre deosebire de un suc natural, un smoothie conţine şi fibre care sunt esenţiale pentru digestie şi pentru sănătatea colonului. Sucurile proaspăt stoarse cu ajutorul unui stocător prin presare la rece sunt sănătoase pentru corp, însă este de preferat să optezi pentru o combinaţie din mai multe frunze şi legume în loc să foloseşti doar fructe.

Spre deosebire de sucurile proaspăt stoarse, în smoothie-uri se regăseşte şi pulpa legumelor/fructelor/frunzelor, transformându-l într-o băutură uimitoare pentru corpul tău.
Dacă ştii să faci combinaţiile potrivite şi le vei consuma zilnic în cadrul unui regim alimentar echilibrat, aceste băuturi vindecă organismul şi îţi redau starea de bine.

Pentru a prepara un smoothie hrănitor foloseşte întotdeauna o cantitate mare de frunze (spanac, mentă, kale, pătrunjel), legume (castraveţi, ţelină apio, morcovi, sfeclă roşie), seminţe de in măcinate pentru un plus de fibre, nuci/seminţe crude/pudre proteice pentru un aport de proteine, lămâie, ghimbir şi câteva bucăţi de fructe preferate.

Mai jos îţi prezentăm un smoothie care are un puternic efect antiinflamator. Inflamaţiile care apar în corp sunt foarte periculoase, deoarece ele favorizează apariţia bolilor grave, precum cancerul.
De aceea, consumând această băutură cu efect antiinflamator protejezi corpul de boli grave şi îl ajuţi să funcţioneze cum trebuie.


Ce conţine băutura cu efect antiinflamator vindecă organismul?


Un ingredient pe care trebuie să-l foloseşti mereu în smoothie-urile tale este ghimbirul, care pe lângă turmeric, este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale din lume, după cum arată cercetările realizate până în prezent. Potrivit unui studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health, ghimbirul s-a dovedit a fi chiar mai puternic decât multe tratamente medicamentoase folosite pentru ameliorarea diverselor dureri cu care ne confruntăm.


S-a demonstrat că ghimbirul blochează formarea unor substanţe cu efect inflamator în corp, vindecă inflamaţiile deja existente şi ameliorează durerile articulare.

Alte două ingrediente care nu trebuie să lipsească din acest smoothie sunt: afinele şi murele. Aceste două fructe furnizează o cantitate foarte mare de antioxidanţi care luptă cu inflamaţiile din corp.

Adăugând acestui smoothie şi pudra proteică din seminţe de cânepă, care nu este formatoare de acid în corp, vei asigura şi un aport de proteine esenţiale pentru corp. De asemenea, poţi să adaugi şi un pumn mic de migdale, caju, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de in măcinate dacă nu ai pudră proteică.


Ingrediente


  • 1 cană cu afine proaspete sau congelate
  • 1 cană cu mure proaspătă sau congelată
  • 2 căni cu frunze verzi, cum ar fi spanacul
  • o bucată de ghimbir proaspăt
  • 1 lingură cu pudră proteică din seminţe de cânepă
  • 1/2 cană cu apă.

Se mixează toate ingredientele într-un blender până când obţii o băutură cremoasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod