Turmericul este anticancerigen. Cu ce să-l combini?

Curcumina, substanţa activă care-i conferă culoarea, are numeroase beneficii pentru corp. Descoperă la ce te ajută şi cum să-i potenţezi efectul!


Este cel care dă culoare condimentului curry. Curcumina, substanţa activă din rădăcina de turmeric are proprietăţi anticancerigene foarte puternice. De asemenea, cercetările scot la iveală faptul că turmericul are grijă de sănătatea inimii, a creierului, creşte imunitatea şi poate să fie folosit pentru diminuarea diverselor dureri.

Cu ce să-l combini ca să-i potenţezi efectele benefice?

1.

Combină turmeric cu ceapă
Cercetările arată că prin asocierea curcuminei cu chercetina, o substanţă care se regăseşte în ceapă se reduce semnificativ riscul de cancer la intestine.

2. Combină turmeric cu conopidă
În combinaţie cu legumele crucifere (conopidă, broccoli, varză de Bruxelles), turmericul are un efect anticancerigen şi mai puternic, susţin specialiştii. Reduce semnificativ riscul de cancer la prostată şi chiar împiedică înmulţirea şi răspândirea celulelor canceroase.

3.

Combină turmeric cu ulei de măsline
Curcumina este solubilă în grăsime, de aceea este recomandat să o amesteci cu uleiul de măsline sau cel de cocos, presate la rece pentru a-i potenţa efectul anticancerigen. Un alt truc este acela de a presăra turmeric peste un toast cu avocado.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod