Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe vinete

Dacă ești alergic la vinete, poți avea erupții cutanate, greață, inflamații și mâncărimi la nivelul gâtului. Conținutul ridicat de potasiu și fibre din aceste legume poate, de asemenea, să perturbe digestia.
Mai multe efecte secundare care apar în momentul în care mănânci prea multe vinete sunt prezentate mai jos. Iată care sunt acestea!

Care sunt motivele pentru care nu ar trebui să mănânci prea multe vinete?


1. Pot provoca reacții alergice


Vinetele aparțin unei familii de plante care este cunoscută pentru faptul că provoacă reacții alergice foarte severe. De aceea, ele pot provoca reacții în cazul unor persoane. Printre acestea se numără erupțiile cutanate, umflarea gâtului, greață și mâncărimi.
Din fericire, reacțiile alergice cauzate de vinete nu sunt la fel de grave precum cele cauzate de roșii, cartofi și ardei grași. Vinetele conțin o cantitate mare de solanină. Deși majoritatea oamenilor nu au o problemă cu această substanță, anumite persoane pot prezenta unele simptome gastro-intestinale și neurologice.

2. Pot furniza mai mult potasiu și mai multe fibre decât este necesar


Vinetele reprezintă o sursă bună de folat, potasiu și fibre, compuși care sunt benefici pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, un exces al acestor compuși este dăunător, venind la pachet cu propriul set de efecte secundare.
O cantitate totală de 458 de grame de vinete satisface 29% din necesarul zilnic de potasiu. Însă aproape toate legumele conțin potasiu, așa că este posibil să consumi mai mult potasiu decât este necesar și să suferi de greață și vărsături. În mod similar, aceeași cantitate de vinete poate satisface 56% din necesarul de fibre, iar un exces de fibre poate duce la constipație, dificultăți în absorbția nutrienților și diaree.

3. Pot cauza apariția pietrelor la rinichi


Vinetele conțin un nivel semnificativ de oxalați, care în concentrații mari în fluidele corporale pot forma cristale și pot duce la apariția pietrelor la rinichi sau la nivelul vezicii biliare. Acesta este motivul pentru care persoanele care au deja probleme cu rinichii sau vezica urinară sunt deseori sfătuite să evite vinetele.

4. Nu pot fi folosite în combinație cu antidepresive


Dacă urmezi un tratament cu medicamente antidepresive, cel mai bine este să consumi o cantitate mică de vinete, deoarece acestea interacționează cu tratamentul adecvat al medicamentelor antidepresive. Vinetele conțin o cantitate mică de tiramină, un aminoacid care constrictează vasele de sânge și crește tensiunea arterială.
Antidepresivele inhibă enzimele care descompun tiramina și o alungă din organism. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod