Ce alimente să consumi dacă îți cade părul?

Podoaba capilară reprezintă unul dintre atuurile fizice ale multor persoane. Alegem tunsori diferite, culori îndrăznețe, coafuri la modă, însă căderea părului reprezintă o problemă reală, cu care se confruntă multă lume.
Ce ar trebui să faci dacă îți cade părul? Cauzele care pot duce la căderea părul pot varia de la stres, un deficit de proteine, genetică, anemie, chimioterapie sau chiar și folosirea excesivă a produselor de styling pe bază de căldură. Căderea părului poate fi temporară, din cauza unei deficiențe de vitamine, sau chiar și permanentă, din cauza unor afecțiuni medicale precum hipotiroidia. Deși căderea părului reprezintă o pierdere fizică, multe persoane care suferă de calviție își pierd încrederea în sine, au anxietate sau depresie. Însă iată ce alimente ar trebui să consumi dacă îți cade părul!

Alimente care te ajută dacă îți cade părul


O dietă adecvată care conține un mix de vitamine, minerale și proteine reprezintă un mod simplu de a preveni și chiar trata căderea părului.
În primul rând, cheratina este o proteină care redă flexibilitatea și puterea firului de păr. Alimentele bogate în proteine pe care le poți include în dieta ta sunt somonul, fripturile, omletele, proteinele de soia și pieptul de pui. Combină aceste preparate cu fasole și semințe, pe lângă grâu, orez și porumb. Aceste ingrediente cresc nivelul aminoacizilor dietetici esențiali pentru producția de cheratină. 

Carbohidrații reprezintă un alt nutrient important care nu ar trebui să lipsească din dietă dacă îți cade părul. Preparatele cu un conținut scăzut de carbohidrați pot cauza, de asemenea căderea părului.
Printre alimentele care conțin o cantitate semnificativă de carbohidrați se numără orezul brun, ovăzul, pâinea din cereale integrale, pastele din făină integrală și cerealele integrale. 

Fierul este un alt ingredient important pentru sănătatea părului, iar o deficiență de fier poate cauza căderea părului. Alimentele bogate în fier includ legumele de culoare verde închis, cum ar fi spanacul și varza creață, carnea roșie, peștele gras și gălbenușurile de ou.

Acizii grași omega-3 pot îmbunătăți sănătatea scalpului și stimula creșterea părului. Dacă îți cade părul, ar trebui să consumi somon, sardine, macrou, carne de vită, semințe de in, semințe de chia, nuci și ton.

Complexul de vitamine B îți poate ajuta părul să crească mai repede și mai sănătos.
Biotina se regăsește în cereale, ouă, brânză, iaurt și carne de pui.

Include aceste alimente în dieta ta dacă îți cade părul și vei beneficia de un tratament natural împotriva calviției:


- somon
- ovăz
- căpșune
- migdale
- fasole (de orice tip, inclusiv fasole neagră, soia sau năut)
- spanac
- ouă
- cereale integrale
- semințe de floarea soarelui
- morcovi
- broccoli
- afine
- portocale
- ananas
- roșii
- ton
- nuci
- pepene galben

După cum ai observat din lista de mai sus, toate alimentele enumerate sunt naturale și sănătoase. În general, ar trebui să urmezi o dietă care include alimente sănătoase, pe lângă cele menționate mai sus. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod