Spălat păr

9 sfaturi care te vor scăpa de spălatul părului în fiecare zi

Spălatul părului prea des poate provoca mai mult rău decât bine. Acest lucru determină glandele sebacee să producă mai mult sebum, iar rezultatul îl ştim cu toţii!
Brightside a pregătit o listă de sfaturi care te vor ajuta să îţi speli părul mai rar, dar în acelaşi timp să arate superb:

Fii atentă la meniu

Pentru a te asigura că părul tău va rămâne cât mai mult timp curat, elimină orice aliment gras sau prăjelile din dieta ta. Acelaşi lucru este valabil şi pentru zahăr, pâine albă şi alimente conservate. Înlocuieşte toate aceaste cu fructe, legume, lactate, carne slabă şi nuci. Acest lucru va ajuta la reducerea activităţii glandelor sebacee.

Foloseşte şampon uscat


Pentru a ascunde strălucirea părului gras, împarte părul în şuviţe şi aplică şampon uscat la rădăcini, de la aceeaşi distanţă ca atunci când foloseşti fixativ.
Dacă şamponul esre sub formă de pudră de talc, se aplică la rădăcini, se aşteaptă 10 minute şi apoi se piaptănă părul. Şamponul uscat va crea un înveliş în jurul şuviţelor grase şi va face părul să arate curat pentru un timp.

Nu neglija accesoriile de părul

Un batic îţi poate oferi o mulţime de opţiuni în materie de hairstyling. Tot ce trebuie să faci este să îţi ascunzi părul cât mai bine şi astfel ziua este salvată, mai ales dacă ai o întâlnire neaşteptată. Orice accesoriu de păr folosit aşa cum trebuie te poate ajuta să îţi maschezi părul unsuros.

Fii atentă la temperatura apei


Atunci când îţi speli părul, foloseşte apă caldă sau călduţă.
Apa fierbinte creşte cantitatea de sebum secretat de piele. După ce te speli, indicat ar fi să laşi părul să se usuce în mod natural!

Prinde-ţi părul în coadă


Codiţele de orice fel te pot ajuta să ascunzi faptul că ai părul gras, cu cât sunt mai groase, cu atât mai bine. Umflă şi aranjează partea dinspre scalp pentru a ascunde cea mai vizibilă porţiune a părului nespălat. Câteva fire de păr răvăşite sau ieşite din coadă pot ascunde şi mai bine strălucirea inestetică a firelor de păr.

Piaptănă-ţi părul înainte de culcare

E foarte important să te piepteni înainte de culcare. După ce ţi-ai stabilit poziţia pe pernp, trage părul înappi astfel încât să îl aranjezi dea lungul marginii superioare a pernei.
Dacă lungimea permite, fă-ţi o coadă de cal sau o împletitură simplă.

Schimbă-ţi cărarea

Schimbă cărarea de pe o parte pe alta sau înlocuieşte-o pe cea dreaptă cu una pe diagonală. Motivul este unul simplu: părul tău se obişnuieşte într-o anumită poziţie şi duce la pierderea volumului de la rădăcini. De asemenea, ea tinde să se îngraşe mai repede.

Evită părul lipit

Încearcă să nu îţi netezeşti părul prea tare atunci când vrei să obţii o coafură elegantă, acest lucru îţi va face părul să arate chiar mai gras şi mai murdar. Cea mai bună opţiune este să îl aranjezi uşor la rădăcini pentru un volum suplimentar şi apoi să îl fixezi într-o coadă sau un coc.


Spală-ţi periile

Nu uita să îţi cureţi regulat instrumentele de styling pentru a preveni rezidurile de grăsime de la suprafaţa pielii, a balsamului sau a produselor folosite pentru aranjarea părului. Pieptenele sau periile trebuie spălate o dată pe săptămână cu apă caldă şi şampon sau săpun.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod