Când arzi cele mai multe calorii în timpul unei zile. Studiu

Ceasul intern al organismului nu este activ doar când ești energic și somnoros, ci și când arzi cele mai multe calorii, potrivit unui nou studiu.
Cercetarea a constatat că, atunci când se odihnesc, oamenii ard cu aproximativ 10% mai multe calorii după-amiaza târziu și seara devreme, comparativ cu dimineața devreme.

Care este perioada în care arzi cele mai multe calorii în timpul unei zile


Aceeași activitate făcută la momente diferite ale zilei arde un număr diferit de calorii, lucru care i-a surprins pe oamenii de știință. Noile descoperiri ar putea explica de ce persoanele care muncesc noaptea și alte persoane care nu respectă un program regulat prezintă un risc mai mare de obezitate. Astfel de programe nu se aliniază în mod obișnuit cu ceasurile interne ale oamenilor, care spun organismului când să doarmă și când să mănânce.

Este posibil ca alimentele consumate atunci când corpul are nevoie de mai puțină energie să te facă să iei în greutate.
Deși noul studiu nu a testat în mod special această idee, în general oamenii se îngrașă atunci când consumă mai multe calorii decât ard.

Pentru noul studiu, cercetătorii au vrut să examineze modul în care ceasul intern al orgnismului a afectat metabolismul, separat de nivelurile de activitate ale oamenilor, de programul de somn sau de obiceiurile alimentare. Pentru a face acest lucru, au recrutat șapte voluntari. Aceștia și-au petrecut mai mult de o lună într-un laborator, fără să știe ce oră a zilei era. Sălile de laborator nu aveau ceasuri sau ferestre, iar participanții nu au avut acces la telefoane sau la internet. În plus, oamenilor li s-au atribuit programe specifice când ar trebui să doarmă, să se trezească și să mănânce.
În fiecare seară se culcau cu 4 ore mai târziu decât cu o noapte înainte și au urmat acest obicei timp de trei săptămâni. Aceste schimbări ale programului sunt cele pe care le-ar experimenta o persoană dacă ar călători pe întregul glob într-o săptămână.

Din cauza faptului că făceau echivalentul înconjurului lumii în fiecare săptămână, ceasul intern al corpului lor nu putea ține pasul. Acest lucru a făcut ca ceasul corpului să oscileze în propriul ritm sau a rămas la fel, fără a se baza pe indiciile externe. Acest lucru le-a permis oamenilor de știință să măsoare rata metabolică la diferite ore biologice ale zilei. Timpul biologic se referă la timpul potrivit ceasului intern al unei persoane, indiferent de ora reală a zilei sau dacă o persoană este trează sau doarme.

Studiul a descoperit că energia de care au nevoie oamenii (sau caloriile pe care le ard) este cea mai scăzută în timpul nopții biologice tardive, când oamenii se confruntă cu o scădere a temperaturii corpului.
Energia necesară este la cel mai ridicat nivel după 12 ore, în după-amiaza / seara biologică. În general, participanții au ars aproximativ 130 de calorii seara și după-amiaza. Studiile viitoare ar trebui să studieze dacă aceste schimbări periodice în rata metabolică a odihnei contribuie la creșterea în greutate în rândul persoanelor care nu au un program regulat.

Deocamdată, persoanele care încearcă să slăbească ar trebui să încerce să mențină un program regulat de somn și un program alimentar, acestea fiind importante pentru sănătatea generală. Oamenii de știință vor să analizeze și modul în care apetitul oamenilor și răspunsul la produsele alimentare variază în timpul zilei, precum și modul în care programul de somn influențează aceste răspunsuri. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod