Cafea, ceai

Cafeaua și ceaiul nu deshidratează. Ce zic experții

Când vrei să-ți potolești setea, probabil că nu te gândești la o cană de cafea sau ceai. Dar, în ciuda lucrurilor pe care le-ai auzit până acum, cafeaua și ceaiul care conține cofeină nu deshidratează, conform experților. Iată care este motivul!

Care este motivul pentru care cafeaua și ceaiul nu deshidratează


Cofeina reprezintă un diuretic ușor, ceea ce înseamnă că stimulează rinichii să elimine mai mult sodiu și apă din organism prin urină. Dacă mergi la toaletă în mod frecvent și pierzi astfel multe lichide, este normal să crezi că te deshidratezi, însă lucrurile nu funcționează chiar așa, conform specialiștilor de la Școala de Medicină de la Universitatea din California, Los Angeles.

În momentul în care bei o cană de cafea sau un pahar de ceai cu gheață, asimilezi în mod necesar un volum de lichid împreună cu acea doză de cofeină.
Chiar dacă această cofeină reprezintă un diuretic ușor, nu vei pierde mai mult lichid prin urină decât în cazul în care consumi o băutură cu cofeină. Corpul tău este capabil să absoarbă cât mai mult fluid și să elimine restul. Din acest motiv, unii specialiști sunt de părere că acea cafea de dimineață te ajută să te hidratezi, nu apusul. Din acest motiv, cafeaua și ceaiul pot și ar trebui să se înscrie în cele opt căni de apă pe care le consumi într-o zi.

Și dacă te confrunți cu dureri de cap sau alte simptome după cafeaua de dimineață, probabil că nu deshidratarea este vinovatul.
Poți fi sensibil la cofeină sau deshidratat din motive care nu au nimic de-a face cu cafeaua sau ceaiul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod