Alimentele care te constipă. Exclude-le din meniu

Cauza constipației se poate regăsi chiar în dieta ta. Alimentele care te constipă sunt de obicei acele alimente care au un conținut scăzut de fibre și se regăsesc printre mâncărurile pe care le consumi aproape în fiecare zi.
Mai jos, poți regăsi câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le eviți, dacă vrei să ai o digestie normală. Iată care sunt acestea!

Ce alimente te constipă?


Produsele lactate


Brânza, înghețata și alte produse lactate au reputația de alimente care constipă. Acest lucru este cauzat de conținutul mare de grăsimi regăsit în aceste produse și conținutul scăzut de fibre. Produsele lactate făcute din lapte pot cauza constipație la multe persoane, inclusiv la copiii mici. Pentru a preveni constipația, poți încerca șerbetul de fructe.

Carnea roșie


Cu toate că nu reprezintă o cauză specifică a constipației, carnea roșie preia locul alternativelor bogate în fibre din dieta noastră atunci când sunt consumate în mod regulat. Mai multe porții de carne roșie servite pe săptămână pot duce la constipație.
În locul garniturilor care pot cauza, de asemenea, constipație, asigură-te că mănânci o friptură împreună cu alimente bogate în fibre, cum ar fi cartofii copți și salatele.

Bananele


Bananele pot fi atât o cauză a constipației, cât și un tratament al constipației, în funcție de cât de coapte sunt. Bananele verzi și necoapte te pot constipa. Însă bananele coapte au un conținut bogat de fibre solubile, care pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și evitarea constipației. Pentru ameliorarea acestei probleme, asigură-te că alegi întotdeauna banane foarte coapte.

Mâncărurile prăjite


Alimentele grase și prăjite, cum ar fi cartofii prăjiți, gogoșile, inelele de ceapă și chiar și alimentele sănătoase (peștele gătit în pesmet) au tendința de a încetini mișcarea alimentelor în tractul digestiv. Alege alte metode de gătit dacă vrei să elimini constipația din viața ta, precum gătitul la aburi sau la cuptor.

Cofeina


Dacă obișnuiești să bei o cană cu cafea în fiecare zi, dar ai observat că nu reușești să scapi de constipație, probabil că ar trebui să renunți pentru o perioadă la acest obicei. În cazul anumitor persoane, cofeina le poate deshidrata și duce la apariția constipației.

Zahărul


Alimentele cu un conținut bogat de zahăr, cum ar fi prăjiturile și brioșele au multe grăsimi și puține fibre. Iar eliminarea aproape completă a zahărului din dieta ta te poate ajuta și să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate. 

Ouăle


În cazul anumitor persoane, constipația poate fi cauzată de consumul frecvent de ouă. Ouăle au un conținut scăzut de fibre și bogat în grăsimi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod