Ai cumpărat roșii fără gust? Iată ce poți să faci


Atunci când nu este sezonul lor, nu este greu de înțeles cum poți cumpăra roșii fără gust. Cu toate că știi acest lucru, refuzi să renunți la aportul acestor alimente în dieta ta. Ce poți să faci când cumperi roșii fără gust?

Ți s-a întâmplat să cumperi roșii fără gust? Cum le poți mânca?


Indiferent dacă știi sau nu ce gust au roșiile pe care le cumperi, câteodată nu ai de ales. Cine nu și-ar dori să aibă parte de gustul dulce și de textura perfectă a roșiilor pe tot parcursul anului? Ai crede că ai învățat o lecție atunci când ai cumpărat roșii fără gust pentru prima dată, dar parcă este o lecție pe care refuzi să o înveți cu adevărat. Nu este vorba despre faptul că iubești dezamăgirea sau că nu poți trăi fără ele. De fapt, motivul nu este atât de important.
Ceea ce contează este să ai strategia perfectă pentru când ai de-a face cu roșiile fără gust. Iată câteva situații pe care le poți întâlni, precum și modalități de rezolvare!

Dacă roșiile sunt apoase și fără gust


Dacă ai de-a face cu roșii care doar arată a roșii, e nevoie de multe lucruri pentru a le face să devină o experiență culinară plăcută. Căldura este aliatul tău cel mai puternic în acest caz, deoarece temperaturile ridicate elimină apa, concentrează aroma și scot la iveală compușii aromatici prin reacția Maillard.

Dacă ai 2-3 kilograme de roșii fără gust, spală-le și curăță-le de codițe.
Pune-le întregi într-o oală sub presiune, timp de trei minute, împreună cu o cană de vin și sare. Dă roșiile gătite prin mașina de tocat, apoi lasă pulpa roșiilor la fiert, până când ajunge un sos dulce și gustos.

Dacă ai doar 1 kilogram de roșii care au gust de carton, le poți prăji cu usturoi înainte de a le amesteca într-un sos italienesc. Dacă nu ai poftă de o porție de paste cu sos, poți prăji roșiile cu ardei iuți pentru un sos salsa.

Dacă roșiile au un gust fad


Nu toate roșiile pe care le găsești la supermarket sunt cu adevărat oribile. Unele dintre acestea doar au nevoie de puțin ajutor.
Deși nu poți găsi mereu roșiile perfecte, de care te bucuri în sezon, le poți condimenta și găti pentru a le scoate în evidență aroma. Pentru asezonare, poți folosi zahăr și sare. Aceste condimente adaugă aromă și scot umezeala din roșii. Poți să presari o felie sau două de roșie cu zahăr și sare, după care le poți lăsa pe un suport timp de 10 minute, astfel încât substanțele dizolvate să îndepărteze o parte din apă. Apoi, asezonează din nou cu aceste condimente.

De asemenea, poți apela și la o metodă simplă, dar care durează mai mult.
Poți lăsa roșiile în coajă într-un cuptor încălzit, nu deschis, peste noapte. În acest fel, aromele dulci vor fi scoase în evidență, spre deosebire de variantele inițiale ale roșiilor care erau pline de apă. Vei fi atât de mulțumit, încât vei uita de roșiile care au un gust delicios din prima? Nu. Dar te vei ierta că ai cumpărat roșii fără gust. Apoi vei face din nou aceeași greșeală.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod