9 idei pentru a obține preparate apetisante cu roșii zemoase de vară

A venit vara și peste tot vezi roșii proaspete, dar nu vrei neapărat să le consumi doar la salate? Astăzi îți dăm noi idei pentru a le integra în rețete aromate, cu puține calorii.
Roșiile sunt un ingredient des întâlnit în bucătărie și din acest motiv ai putea chiar să le ignori în detrimentul variantelor exotice sau cu nume greu de pronunțat. Din moment ce a venit vara și temperaturile te obligă să alegi preparate rapide pentru a te menține în formă și a petrece mai puțin timp în bucătărie, este cazul să redescoperi cât de simplu este să folosești roșiile într-o mulțime de preparate.
Nu numai că vei economisi calorii, dar gustul lor și textura caracteristică te vor ajuta să adaugi mai puține grăsimi pentru a obține consistența dorită.

 
Iată ce poți găti cu roșii pe timp de vară:

 
1. Aperitiv crocant cu parmezan

Vrei să-ți servești oaspeții cu delicii crocante fără să te pregătești cu mult timp înainte? Pune felii de roșie și parmezan ras pe biscuiți din făină integrală, dă la cuptor 5 minute și vei obține o tavă de aperitive irezistibile.

 
2. Pui crocant în stil bruschetta

Îți place friptura de pui rumenită la cuptor, dar vrei o textură nouă fără să fie nevoie să prăjești carnea? Nimic mai simplu. Pune bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugă un strat generos de pesmet din făină neagră, apoi completează cu felii de roșie și 2 lingurițe de oregano.
Nici nu vei recunoaște friptura la final!

 
3. Focaccia cu roșii și busuioc

Ai cumpărat focaccia simplă dar nu te atrage deloc? O poți rumeni rapid cu felii de roșie și frunze proaspete de busuioc fie la cuptor, fie la microunde.

 
4. Bruschetta pentru micul dejun

Te-ai plictisit de porția de cereale și vrei să încerci altceva? Ia 2-3 chifle din făină integrală, taie-le pe jumătate și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune pe jumătățile de chifle o combinație de cuburi de roșie, căței de usturoi tocați mărunt și ceapă verde, presară puțin măghiran și finalizează cu o linguriță de brânză de capră rasă. Lasă la cuptor 10-15 minute, la foc mediu.

 
5. Cotlete de porc cu roșii și orez negru

Iată o rețetă utilă pentru serile din timpul săptămânii, în care nu ai timp pentru preparate complexe, dar vrei ceva consistent. Rumenește cotletele pe grătar, iar în paralel combină orezul negru fiert cu puțin ulei de măsline, felii de roșie și semințe de dovleac.
Servește cotletele cu această garnitură aromată și vei uita de oboseală și stres.

 
6. Pui în stil caprese

Taie felii de piept de pui rumenit la grătar și așează pe ele felii de mozarella și de roșie, apoi presară busuioc. Le poți da la cuptor 5 minute sau le poți consuma direct așa, dacă nu ai timp de alte pregătiri. Ambele variante sunt delicioase.

 
7. Cartofi cu brânză cu mucegai și roșii

Nu te lăsa atras de chips-uri, ci prepară chiar tu cartofi crocanți și aromați. Taie-i felii subțiri, adaugă ulei de susan, 100g de brânză cu mucegai, ceapă și felii de roșie pentru a obține o variantă mult mai sănătoasă și gustoasă.

 
8. Spaghete cu bacon, feta și roșii

Ți-e poftă de paste dar nu vrei să mănânci aceeași rețetă pe care o faci de obicei? Variază savoarea combinând spaghetele cu bucăți de bacon, nuci măcinate, semințe de dovleac, parmezan, felii de roșie și turmeric.

 
9. Roșii umplute cu boabe de porumb și carne de vită

În loc să prepari mereu ardei umpluți alege roșiile ca bază pentru noul fel de mâncare. Toacă mărunt friptura de vită, combin-o cu miezul roșiilor, boabe de porumb dulce și varză crudă, apoi umple roșiile.
Le poți consuma direct sau le poți lăsa la cuptor aproximativ 50 de minute, la foc mediu.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod