9 alimente care te scapă de colăceii de pe burtă

Grăsimea abdominală este mai periculoasă pentru sănătate decât cea din oricare altă zonă a corpului, avertizează specialiştii. Află ce alimente îţi pot veni în ajutor!

 

Grăsimea abdominală este mai periculoasă pentru sănătate decât cea din oricare altă zonă a corpului, avertizează specialiştii. Află ce alimente îţi pot veni în ajutor!

 

Potrivit Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie, Boli metabolice, "dimensiunea taliei unei femei nu trebuie să depăşească 80 centrimetri, iar la bărbaţi 94 centimetri. Când talia se măreşte, se acumulează grăsime în interiorul abdomenului, grăsime care este toxică".

Dacă până acum nu erai suficient de motivată să scapi de grăsimea din jurul taliei, află că ea îţi pune în pericol sănătatea şi te face mai vulnerabilă în faţa diabetului, a bolilor de inimă şi a cancerului la sân.

 

 

Ce trebuie să faci?

 

  • Să incluzi în alimentaţia ta câteva alimente care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă
  • Să faci cu regularitate un set de exerciţii pe care le găseşti în filmuleţul de la finalul materialului.

 

 

Top 5 cele mai bune alimente


1. Nucile
2. Bulgur
3. Oţetul
4. Fulgii de ovăz
5. Ouăle
6. Ananasul
7. Uleiul de măsline
8. Avocado
9. Fasolea boabe

 

 

Ai colăcei? Eşti predispusă la diabet!


Este concluzia cercetătorilor britanici în urma celui mai recent studiu realizat. Persoanele care prezintă "colăcei" de grăsime în jurul taliei sunt mai predispuse la diabet. Grăsimea de pe abdomen este mai periculoasă decât cea de pe umeri, şolduri ori coapse şi asta pentru că, susţin specialiştii, este foarte activă din punct de vedere metabolic şi se aşează mai uşor pe vase, îngustându-le. Excesul de grăsime abdominală favorizează apariţia bolilor de inimă, a diabetului sau a cancerului mamar chiar şi la persoanele cu o greutate normală, arată studiile.

 

Exerciţiile pe care trebuie să le faci frecvent pentru abdomen

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod