7 ingrediente care pot înlocui nucșoara

Ai început să gătești o rețetă nouă și deodată îți dai seama că ai uitat să cumperi nucșoară sau că tocmai ți s-a terminat? Nu trebuie să mergi la magazin imediat. Află ce alte ingrediente pot înlocui nucșoara, în funcție de preparatul pe care l-ai ales.
Este un condiment dulce și ușor picant, care poate schimba dramatic gustul felurilor de mâncare și al băuturilor. Nucșoara este foarte populară în bucătăriile din jurul lumii datorită aromei delicate, dar intense. Parfumul special pe care îl dă preparatelor o pot transforma rapid în condimentul tău preferat. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să ți se termine tocmai când ai timp să gătești nu este nevoie să pleci din nou la cumpărături. O poți înlocui cu alte variante, adaptâdu-le în funcție de rețeta pe care o pregătești.

 
Iată cum poți substitui nucșoara fără să ratezi gustul bun:

 
1. Scorțișoară

Nu are exact același gust ca și nucșoara, dar va crea o savoare lemnoasă similară. Este ideală pentru prepararea deserturilor și a altor rețete aromate.
Are un gust mai puternic decât al nucșoarei, iar maeștrii bucătari îți recomandă să folosești jumătate din cantitate față de câtă nucșoară ai utiliza în mod obișnuit. De asemenea, poți aplica și regula nutriționiștilor care înlocuiesc o lingură de nucșoară cu o linguriță de scorțișoară.
Utilizează acest condiment în aluaturile dulci care au și lapte, pentru prăjiturile cu ciocolată, brioșe, fursecuri, orez cu lapte, glazuri sau alte opțiuni dulci.

 
2.  Ingrediente care pot înlocui nucșoara: Cuișoare

Sunt un substitut excelent pentru nucșoară pentru că au un gust dulceag, dar iute și puțin piperat care se apropie foarte mult de aroma condimentului care-ți lipsește. În plus, cuișoarele se armonizează foarte bine și cu nucșoara și din acest motiv le vei întâlni adesea împreună în cadrul aceleiași rețete.
Fii atent să nu utilizezi aceeași cantitate ca și cum ai folosi nucșoară, ci ½ linguriță de cuișoare pentru fiecare linguriță de nucșoară.
Cuișoarele se potrivesc foarte bine la preparatele dulci sau sărate pe bază de orez, în cadrul deserturilor, la rețetele legume sau paste, precum și ca ingredient la băuturi cu o savoare intensă.

 
3. Anason stelat

Are un gust care amintește puțin de lemnul dulce și te va ajuta să obții rețete la fel de delicioase ca și în cazul în care folosești nucșoară. Se potrivește foarte bine la plăcintele cu mere, negrese, torturi, biscuiți dulci și preparate în stil indian.

 
4. Ingrediente care pot înlocui nucșoara: Foi de dafin

Poate nu te așteptai, dar nucșoara poate fi substituită și cu foi de dafin în rețetele care nu sunt destinate deserturilor, ci mai degrabă gustărilor și felurilor principale. Foile de dafin pot fi folosite pentru pregătirea sosului Bechamel, în combinație cu laptele sau pentru a da o aromă specială preparatelor care conțin cremă pe bază de ouă.

 
5. Ghimbir

Cu un gust intens, mai mult iute decât dulce, ghimbirul poate înlocui nucșoara, dar nu foarte des în cazul deserturilor. Pentru variantele dulci se potrivește aluaturilor pentru turtă dulce, pandișpan și plăcintă cu vișine.
De asemenea, îl poți adăuga la rețetele cu spanac, cele specifice bucătăriei asiatice și la preparatele care conțin legume crude.

 
6. Ingrediente care pot înlocui nucșoara: Cardamom

Are proprietăți vindecătoare și este foarte util în bucătărie dacă nu ai la îndemână nucșoară. Cardamomul este ideal pentru prepararea ceaiurilor, mai ales a variantei de chai și poate constitui baza pentru o varietate de rețete din bucătăria cu specific indian.

 
7. Fulgi de ardei iute

Fulgii de ardei iute au un gust inconfundabil, te ajută să arzi calorii în plus și sunt ideali pentru pregătirea sosului Bolognese când te grăbești și nu ai cum să mergi să cumperi din nou nucșoară.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod