7 idei de gustări sănătoase potrivite pentru birou

Mergi la fast food în pauzele de la serviciu și nu știi cum să faci față kilogramelor în plus acumulate? Este momentul să schimbi ceva! Ia gustări sănătoase la birou.
În timpul orelor de lucru poți ajunge să consumi multe calorii în exces tocmai pentru că nu ții cont foarte mult de alimentele alese. Astfel, chips-urile sau covrigeii pot adăuga sute de calorii în plus fără să-și dai seama, iar la sfârșitul zilei îți va fi din nou foarte foame pentru că aceste opțiuni nu sunt consistente și îți afectează glicemia. 
 
Indiferent dacă ești în mijlocul unui proiect important sau ai doar o zi plictisitoare la birou este important să ai la îndemână gustările care îți aduc energie în plus fără să-ți afecteze silueta.
„Dacă vii pregătită cu gustările tale nu vei fi tentată să mănânci bomboane, biscuiți sau prăjituri când sunt în preajma ta. O gustare sănătoasă are în jur de 200 de calorii și trebuie să conțină fibre și proteine care să te ajute să reziști până la următoarea masă”, explică Brittany Kohn, specialist nutriționist.
 

Iată câteva opțiuni pentru gustări sănătoase în zilele de lucru:

 
1. Semințe

Nu este vorba despre cele prăjite și sărate! Semințele crude de dovleac sau floarea soarelui sunt surse importante de proteine și se potrivesc de minune atât cu un fruct, cât și cu o porție de cereale, 30g de ciocolată neagră sau cuburi de brânză. Sunt ușor de transportat și nu trebuie să stea în frigider.

 
2. Nuci

Nucile crude conțin proteine și grăsimi esențiale pentru stimularea imunității și remodelarea siluetei. Amestecă-le cu un iaurt grecesc simplu și vei uita de prăjituri cel puțin până la ora cinei.

 
3. Fulgi de ovăz

La serviciu nu este practic să iei pungi cu gramaj mare de fulgi de ovăz. Alege porțiile ambalate de 50g.
Când ți-e poftă de ceva dulce sau în zilele friguroase de iarnă amestecă fulgii de ovăz cu apă călduță și puțină nucșoară. Nu consuma decât fulgi de ovăz simpli, fără zahăr adăugat.

 
4. Fructe confiate

Sunt ideale ca gustări sănătoase după-amiaza. Caisele uscate, smochinele sau curmalele te vor ajuta să eviți dulciurile, iar kilogramele în exces se vor „topi” treptat. Combină 5-6 curmale cu 4 migdale crude și nu îți va mai fi foame până seara.

 
5. Unt de arahide sau migdale

Untul de arahide sau cel de migdale conțin proteine și grăsimi esențiale pentru eliminarea centimetrilor în plus. Consumă o lingură de unt de arahide cu o banană sau o piersică și vei avea o gustare delicioasă care luptă eficient împotriva celulitei. Alege doar produsele care au 100% migdale sau arahide.
Zahărul, uleiul de palmier sau sarea adăugate vor crește numărul de calorii, te predispun la hipertensiune și controlul asupra apetitului va fi mult mai redus.

 
6. Biscuiți

Adesea biscuiții sunt considerați alimente de pe lista neagră pentru o siluetă armonioasă. Cu toate acestea, există și variante sănătoase. Poți alege biscuiții din făină integrală, fără zahăr. Importantă este și mărimea porției pentru că, dacă mănânci un pachet întreg, vei depăși cu siguranță totalul de calorii pentru ziua respectivă. 3-4 biscuiți crocanți consumați cu 30g brânză sau humus nu vor pune în pericol eforturile tale pentru a ajunge la silueta dorită. 

 
7. Ciocolată neagră

În momentele stresante ești obișnuită să începi o ciocolată și să o termini până să îți dai seama unde a dispărut? Ei bine, chiar dacă nu este interzisă complet, trebuie să alegi cu atenție tipul de ciocolată pe care îl consumi. Sortimentele care au cremă și multe ingrediente artificiale nu te vor ajuta să slăbești.
Din contră, va fi foarte greu să previi depunerea excesului de calorii exact în zonele-problemă. Specialiștii te sfătuiesc să alegi ciocolata neagră, cu un conținut de cel puțin 70% cacao. Fii atentă și la lista de ingrediente. Ocolește produsele cu multe ingrediente deoarece este foarte probabil să aibă conservanți sau coloranți. 
 
Ciocolata neagră este delicioasă atât simplă, cât și cu felii de banane sau mango. Te ajută să te relaxezi și reduce stresul din zilele aglomerate. Savureaz-o în tihnă, dar nu uita să te oprești la 30g!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod